
Citroen-wijtingfilets met knapperige aardappeltjes en prei
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
400 gram wijtingfilets
3 stuks preien
125 gram spekreepjes
1 kg aardappelen
2 stuks rode uien
300 gram verse spinazie
2 teentjes knoflook
1 stuk citroen
20 gram platte peterselie
Bereidingswijze
1. Pel en snijd de ui in ringen en pel en pers de knoflook. Was en snijd de aardappelen in vieren. Snijd de prei in ringen, hak de peterselie fijn, rasp de schil van de citroen en pers het sap uit.
2. Breng een pan met water aan de kook, kook de aardappelen in 18 minuten gaar en giet af.
3. Verhit een pan, bak de spekreepjes in 10 minuten krokant en haal uit de pan met behulp van een schuimspaan. Fruit 1 teen knoflook in het spekvet, voeg de aardappelen toe en bak rondom goudbruin en knapperig. Voeg dan de prei, het citroensap, de helft van de peterselie, de rode ui en de spinazie toe en bak al roerend nog 5 minuten door. Voeg tot slot de spekreepjes weer toe.
4. Dep de wijtingfilets droog, bedek met de rasp van de citroen en breng op smaak met wat peper. Verhit een scheut olie in een pan, fruit 1 teen knoflook en bak de filets in 5 minuten gaar en goudbruin.
5. Verdeel de citroen-wijtingfilets over de borden en serveer met de roergebakken aardappeltjes met prei.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1928 Kj
Calorieën
457 kcal
Vetten
2 gram
Koolhydraten
76 gram
Waarvan suikers
28 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
30 gram