Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Citroen-wijtingfilets met knapperige aardappeltjes en prei

Citroen-wijtingfilets met knapperige aardappeltjes en prei

Ingrediënten

  • 400 gram wijtingfilets
  • 3 stuks preien
  • 125 gram spekreepjes
  • 1 kg aardappelen
  • 2 stuks rode uien
  • 300 gram verse spinazie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stuk citroen
  • 20 gram platte peterselie
Citroen-wijtingfilets met knapperige aardappeltjes en prei product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel en snijd de ui in ringen en pel en pers de knoflook. Was en snijd de aardappelen in vieren. Snijd de prei in ringen, hak de peterselie fijn, rasp de schil van de citroen en pers het sap uit.
  2. Breng een pan met water aan de kook, kook de aardappelen in 18 minuten gaar en giet af.
  3. Verhit een pan, bak de spekreepjes in 10 minuten krokant en haal uit de pan met behulp van een schuimspaan. Fruit 1 teen knoflook in het spekvet, voeg de aardappelen toe en bak rondom goudbruin en knapperig. Voeg dan de prei, het citroensap, de helft van de peterselie, de rode ui en de spinazie toe en bak al roerend nog 5 minuten door. Voeg tot slot de spekreepjes weer toe.
  4. Dep de wijtingfilets droog, bedek met de rasp van de citroen en breng op smaak met wat peper. Verhit een scheut olie in een pan, fruit 1 teen knoflook en bak de filets in 5 minuten gaar en goudbruin.
  5. Verdeel de citroen-wijtingfilets over de borden en serveer met de roergebakken aardappeltjes met prei.

    Voedingswaarde

  • Kcal 457
  • Eiwit 30 g
  • Koolhydraten 76 g
  • waarvan suikers 28
  • Vet 2 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 0
  • Vezels 11