Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Citroenrisotto met kabeljauw

Citroenrisotto met kabeljauw

Ingrediënten

  • 2 eetlepel Olijfolie
  • 1 stuk Uien
  • 400 gram Risotto
  • 2 stuks Bouillonblokjes
  • 1 stuk Citroen
  • 200 gram Spinazie
  • 90 gram Roomboter
  • 60 gram Reggiano
  • 4 stuks Kabeljauwfilet
Citroenrisotto met kabeljauw product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 40 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verhit de groentebouillonblokjes met 1.2 liter water en zet opzij.
  2. 2. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en fruit de gesnipperde ui aan tot glazig. Voeg dan de risotto toe en bak mee tot de risotto korrel wat transparant wordt.
  3. 3. Voeg een soeplepel hete bouillon toe en blijf roeren tot alle bouillon is opgenomen voordat je de volgende lepel toevoegt. Herhaal tot de korrels al dente zijn, zo’n 20 minuten.
  4. 4. Voeg de rasp en sap van de citroen en de spinazie toe, roer door tot alle spinazie geslonken is.
  5. 5. Voeg de Parmezaan en 60 gram van de boter toe, roer door tot dit ook gesmolten is en breng als laatste de risotto op smaak met peper en zout.
  6. 6. Verhit intussen de overige boter in een koekenpan. Breng de kabeljauw op smaak met peper en zout en bak aan beide kanten tot gaar.
  7. 7. Serveer de risotto met de kabeljauw en dien direct op.

    Voedingswaarde

  • Kcal 458
  • Eiwit 32 g
  • Koolhydraten 19 g
  • waarvan suikers 0
  • Vet 26 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 15
  • Vezels 1