

Citroenrisotto met kabeljauw
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
Italiaans
11.23 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 eetlepel Olijfolie
1 stuk Uien
400 gram Risotto
2 stuks Bouillonblokjes
1 stuk Citroen
200 gram Spinazie
90 gram Roomboter
60 gram Reggiano
4 stuks Kabeljauwfilet
Bereidingswijze
1. Verhit de groentebouillonblokjes met 1.2 liter water en zet opzij.
2. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en fruit de gesnipperde ui aan tot glazig. Voeg dan de risotto toe en bak mee tot de risotto korrel wat transparant wordt.
3. Voeg een soeplepel hete bouillon toe en blijf roeren tot alle bouillon is opgenomen voordat je de volgende lepel toevoegt. Herhaal tot de korrels al dente zijn, zo’n 20 minuten.
4. Voeg de rasp en sap van de citroen en de spinazie toe, roer door tot alle spinazie geslonken is.
5. Voeg de Parmezaan en 60 gram van de boter toe, roer door tot dit ook gesmolten is en breng als laatste de risotto op smaak met peper en zout.
6. Verhit intussen de overige boter in een koekenpan. Breng de kabeljauw op smaak met peper en zout en bak aan beide kanten tot gaar.
7. Serveer de risotto met de kabeljauw en dien direct op.
Meer recepten in de categorie