
Clubsandwich met homemade tonijnsalade
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
31.56 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Courgette
480 gram Princes
1 stuk Rode ui
1 stuk Rode paprika
3 stuks Augurkenplakjes
1 eetlepel Kappertjes
2 eetlepel Peterselie
3 eetlepel Yoghurt
4 eetlepel Mayonaise
12 sneetjes Volkoren brood
2 stuks Avocado
1 stuk Citroen
1 stuk Little gem
85 gram Chips
Bereidingswijze
1. Verwijder de uiteindes van de courgette en snijd in acht lange plakken. Verwarm een grill- of koekenpan op hoog vuur en bestrijk ondertussen de courgetteplakken aan beide kanten met olijfolie. Grill de courgettes een paar minuten per kant, tot je grillstrepen ziet. Breng op smaak met peper en zout.
2. Laat de tonijn uitlekken in een vergiet. Snipper de ui en snijd de paprika en augurk in hele kleine blokjes. Hak de kappertjes en peterselie fijn. Meng de tonijn met de ui, paprika, augurk, kappertjes, peterselie, yoghurt en mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.
3. Rooster het brood. Verwijder de schil en pitten van de avocado’s. Prak het vruchtvlees fijn en breng op smaak met citroensap, peper en zout. Haal de blaadjes van de little gem los.
4. Leg vier sneetjes brood op een plank en besmeer met de avocadopuree. Beleg met de little gem en de helft van de tonijnsalade. Leg hierop nog vier sneetjes brood en verdeel er de courgette en resterende tonijnsalade over. Sluit af met de resterende sneetjes brood en halveer de clubsandwiches diagonaal. Zet de sandwichdelen vast met de satéstokjes en serveer met de chips.
Meer recepten in de categorie