Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Couscous met Chimichurri garnalen

Couscous met Chimichurri garnalen

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 350 gram couscous
  • 400 gram garnalen
  • 400 gram snijbonen
  • 10 gram krulpeterselie
  • 2 eetlepels oregano
  • 390 gram artisjokharten
  • 2 stuks sjalotten
  • 4 eetlepels rode wijnazijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram cherrytomaten
Couscous met Chimichurri garnalen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + keukenmachine of staafmixer
  2. Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook doormidden. Snijd de tomaat doormidden. Spoel de artisjokharten goed af en snijd in parten.
  3. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Verhit een scheutje olie in een wokpan en bak de garnalen samen met de snijbonen in 5 minuten gaar.
  5. Doe de knoflook samen met 5 eetlepels olijfolie, de rode wijnazijn, de peterselie en de oregano in een keukenmachine en maal tot een grove Chimichurri saus. Meng vervolgens de sjalot erdoorheen en breng op smaak met zwarte peper.
  6. Schep de Chimichurrisaus door de garnalen en de snijbonen zodat alles royaal bedekt is. Meng vervolgens met de couscous, de artisjokharten en de tomaten.
  7. Verdeel de couscous over de borden.

    Voedingswaarde

  • Kcal 347
  • Eiwit 31 g
  • Koolhydraten 37 g
  • waarvan suikers 12
  • Vet 8 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 3
  • Vezels 7