
Couscous met Chimichurri garnalen
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
olijfolie
350 gram couscous
400 gram garnalen
400 gram snijbonen
10 gram krulpeterselie
2 eetlepels oregano
390 gram artisjokharten
2 stuks sjalotten
4 eetlepels rode wijnazijn
2 teentjes knoflook
400 gram cherrytomaten
Bereidingswijze
+ keukenmachine of staafmixer
1. Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook doormidden. Snijd de tomaat doormidden. Spoel de artisjokharten goed af en snijd in parten.
2. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Verhit een scheutje olie in een wokpan en bak de garnalen samen met de snijbonen in 5 minuten gaar.
4. Doe de knoflook samen met 5 eetlepels olijfolie, de rode wijnazijn, de peterselie en de oregano in een keukenmachine en maal tot een grove Chimichurri saus. Meng vervolgens de sjalot erdoorheen en breng op smaak met zwarte peper.
5. Schep de Chimichurrisaus door de garnalen en de snijbonen zodat alles royaal bedekt is. Meng vervolgens met de couscous, de artisjokharten en de tomaten.
6. Verdeel de couscous over de borden.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1459 Kj
Calorieën
347 kcal
Vetten
8 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
37 gram
Waarvan suikers
12 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
31 gram