
Cousous salade met gewokte garnalen en chorizo
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
300 gram radijsjes
300 gram verse spinazie
70 gram chorizo
1 bosje bosui
1 stuk citroen
300 gram couscous
350 gram wokgarnalen
1 bosje platte peterselie
1 bosje koriander
2 stuks courgettes
1 theelepel paprikapoeder
Bereidingswijze
1. Snijd de radijsjes in flinterdunne plakjes, de bosui in ringen, de courgette in blokjes en hak de koriander en de peterselie. Snijd de chorizo in hele kleine stukjes en rasp de schil van de citroen en pers het sap.
2. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Verhit een grote koekenpan en bak de chorizo krokant. Voeg de garnalen toe en bak rondom gaar. Laat uitlekken op een vel keukenpapier.
4. Bak in dezelfde pan de courgette met het paprikapoeder.
5. Meng de couscous, de radijsjes, de spinazie, de bosui, de verse kruiden, de chorizo en de garnalen door elkaar. Breng op smaak met het sap en de rasp van de citroen, 2 eetlepels olijfolie en versgemalen zwarte peper.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1752 Kj
Calorieën
415 kcal
Vetten
17 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
31 gram
Waarvan suikers
12 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
33 gram