Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Cousous salade met gewokte garnalen en chorizo

Cousous salade met gewokte garnalen en chorizo

Ingrediënten

  • 300 gram radijsjes
  • 300 gram verse spinazie
  • 70 gram chorizo
  • 1 bosje bosui
  • 1 stuk citroen
  • 300 gram couscous
  • 350 gram wokgarnalen
  • 1 bosje platte peterselie
  • 1 bosje koriander
  • 2 stuks courgettes
  • 1 theelepel paprikapoeder
Cousous salade met gewokte garnalen en chorizo product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Snijd de radijsjes in flinterdunne plakjes, de bosui in ringen, de courgette in blokjes en hak de koriander en de peterselie. Snijd de chorizo in hele kleine stukjes en rasp de schil van de citroen en pers het sap.
  2. 2. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. 3. Verhit een grote koekenpan en bak de chorizo krokant. Voeg de garnalen toe en bak rondom gaar. Laat uitlekken op een vel keukenpapier.
  4. 4. Bak in dezelfde pan de courgette met het paprikapoeder.
  5. 5. Meng de couscous, de radijsjes, de spinazie, de bosui, de verse kruiden, de chorizo en de garnalen door elkaar. Breng op smaak met het sap en de rasp van de citroen, 2 eetlepels olijfolie en versgemalen zwarte peper.

    Voedingswaarde

  • Kcal 415
  • Eiwit 33 g
  • Koolhydraten 31 g
  • waarvan suikers 12
  • Vet 17 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 7
  • Vezels 7