
Crispy kiptaco’s met zoete aardappel en avocadosaus
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
31.07 voor 4 pers.
Ingrediënten
750 gram Zoete aardappel
28 gram Fajitakruiden
800 gram Kipfilethaasjes gepaneerd
2 stuks Rijpe avocado
1 tenen Knoflook
1 bosje Koriander
125 gram Zure room
1 theelepel Limoensap
150 gram Rauwkost radijs
8 stuks Kleine tortilla's
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Schil de zoete aardappels en snijd in wedges. Meng met 2 eetlepels olijfolie en de fajitakruiden. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 15 minuten. Leg de kipfilethaasjes erbij en rooster nog 10 minuten tot de zoete aardappel en kip gaar zijn.
2. Verwijder de schil en pit van de avocado’s en doe het vruchtvlees samen met de knoflook, de helft van de korianderblaadjes, zure room, het limoensap, 1 eetlepel olijfolie en een snuf zout in een keukenmachine. Hak fijn tot een egale puree en leng aan met 1 eetlepel water tot yoghurtdikte.
3. Verwarm de tortilla’s voor in de magnetron of een droge koekenpan. Beleg de tortilla’s met de zoete aardappel, rauwkost en de kip. Garneer met de avocado-limoensaus en de resterende korianderblaadjes.
Meer recepten in de categorie