Ga naar hoofdinhoud
  • Voor 23:55 besteld, morgen in huis*
  • Meer dan 1300 Laagblijvers
  • PLUS Express: over 2 uur op jouw adres
  • Folder
  • Klantenservice
0.00
0
0
Menu
Producten
Aanbiedingen
BBQ assortiment
Aardappelen, groente, fruit
Verse kant-en-klaarmaaltijden
Vlees, kip, vis, vega
Kaas, vleeswaren, tapas
Zuivel, eieren, boter
Brood, gebak, bakproducten
Ontbijtgranen, broodbeleg, tussendoor
Frisdrank, sappen, koffie, thee
Wijn, bier, sterke drank
Pasta, rijst, internationale keuken
Soepen, conserven, sauzen, smaakmakers
Snoep, koek, chocolade, chips, noten
Diepvries
Baby, drogisterij
Bewuste voeding
Huishouden
Koken, non-food, service
Huisdier
Aanbiedingen
Recepten
Goed eten
InspiratiePLUS magazine
Spaaracties
Zakelijk
Winkels
Meer
Goed eten
InspiratieWijnkiezerPLUS magazine
SpaaractiesZakelijkWinkelsTaartenshopBloemenshopWijnshopBoodschappenlijstjes
Kies jouw winkel
De perfecte oliebol

De perfecte oliebol

22 pers.
ca. 100 min
Hollands

Ingrediënten

125 g rozijnen
75 g krenten
200 ml melk
7 g gedroogde gist
20 g suiker
500 g bloem
1 afgestreken tl zout
1 ei vrije uitloop
25 g roomboter, gesmolten
1 appel, geschild
1 citroen, schoongeboend
EXTRA theedoek, ijs- schep van 5 cm (ijsportioneer lepel), frituurpan, 2-3 liter plantaardige olie, eventueel thermometer

Bereidingswijze

Week de rozijnen en krenten 10 min. in ruim koud water. Giet af en laat goed drogen op keukenpapier.
Verwarm in een pan de melk met 200 ml water naar 40 °C, dat is handwarm. Maak het niet heter, anders werkt de gist niet goed. Verkruimel de gist boven het warme melkmengsel en voeg de suiker toe. Roer door met een garde, tot de suiker en gist zijn opgelost.
Zeef de bloem en het zout boven een ruime kom. Voeg het ei, gistmengsel en de boter toe. Roer goed met een houten lepel tot een dik beslag. Duw het beslag net zo lang met de lepel tegen de zijkant van de kom, totdat het helemaal glad is. Zo sla je de klonten uit het beslag.
Rasp de appel op een grove rasp en rasp de gele schil van de citroen op een fijne rasp. Roer de appel en citroenschil samen met de krenten en rozijnen door het beslag. Dek de kom af met een vochtige theedoek. Let erop dat er nog ± 5 à 10 cm ruimte is tussen het beslag en de rand van de kom, anders rijst het beslag de kom uit en plakt het tegen de theedoek. Laat het oliebollenbeslag 1 uur rijzen op kamertemperatuur tot het in volume is verdubbeld.
Verhit de olie in een frituurpan op 180 °C. Haal het frituurmandje uit de pan. Dompel de ijsschep kort in de olie. Klop goed af en schep de lepel vol met beslag. Door het invetten van de lepel komt het beslag makkelijk los. Laat het beslag voorzichtig los boven het vet en frituur ± 6 bollen tegelijk. Duw de bollen na 1 min. bakken (ze zijn dan wat steviger) met behulp van het mandje naar beneden onder het vet. Zo hoef je de oliebollen niet te draaien tijdens het bakken. Als je de bollen liever laat drijven tijdens het bakken, draai ze dan regelmatig om, zodat ze egaal bruin worden. De totale baktijd is ± 5 min. per oliebol.
Bekleed de vergiet met keuken papier Schep de oliebollen met een schuimspaan uit het vet op de vergiet en laat ze uit lekken.
Serveer de oliebollen het liefst nog warm, met poedersuiker.
Deel het op:

Voedingswaarden

Per portie
Calorieën
180 kcal
Vetten
8 gram
Koolhydraten
23 gram
Eiwitten
4 gram
Wijzig moment
Producten niet beschikbaar
Helaas is dit product niet beschikbaar bij . Het wordt verwijderd uit je winkelwagentje. Kies een alternatief product of selecteer een andere supermarkt om dit product te bestellen.
Niet beschikbare product in geselecteerde winkel:
Andere winkel kiezen
Producten toevoegen
Je hebt nog producten in je winkelwagen. Je kunt deze producten toevoegen aan de bestelling die je gaat wijzigen.
Niet toevoegen

PLUS Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen, acties, inspiratie en persoonlijke aanbevelingen gem. 2x per week in je inbox
Bedankt voor je aanmelding! Je ontvangt nu een e-mail om je aanmelding te bevestigen. Niet ontvangen? Check je spamfolder.

Download de gratis app

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Nieuwbouw distributiecentrum Deventer
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Acties

Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Nieuwbouw distributiecentrum Deventer
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Acties

Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Nieuwbouw distributiecentrum Deventer
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS
Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop
Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren
PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Algemene voorwaarden
Privacy statement
Actievoorwaarden
Cookie informatie
BELANGRIJKE VEILIGHEIDSWAARSCHUWING PLUS roept de PLUS Garnalen in knoflookmarinade terug.
Belangrijke veiligheidswaarschuwing: HAK roept uit voorzorg spinazie en boerenkool terug

De cookies van PLUS

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën, zodat wij en derden jouw gedrag op onze website(s), maar ook daarbuiten kunnen volgen, ook wanneer je doorklikt vanuit onze e-mails en nieuwsbrieven. Verder kunnen wij versleutelde persoonsgegevens delen (zoals een e-mailadres en aankoopgegevens) met derde partijen zoals onze advertentiepartners om je gepersonaliseerde advertenties te laten zien op onze website(s), maar ook daarbuiten. Ook kunnen wij jouw gegevens gebruiken om analyses uit te voeren zoals het meten van de effectiviteit van onze advertenties. Als je alle cookies accepteert, dan ga je akkoord dat wij jouw gegevens (versleuteld) kunnen delen met derden. Via cookievoorkeuren kun je ook zelf instellen welke cookies we plaatsen en je toestemming wijzigen of intrekken. Lees meer in ons cookiebeleid en privacy statement.
Zelf instellen