
Dessertpizza met aardbeien en chocolade
dessert
4 pers.
ca. 20 min
22.45 voor 4 pers.
Ingrediënten
270 gram Melk chocolade
400 gram Aardbeien
1 stuk Magioni courgette of bloemkool pizzabodem
20 gram Amandelschaafsel
50 gram Witte chocolade
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Hak ondertussen de melkchocolade grof en doe in een hittebestendige kom. Plaats de kom op een pannetje met een laagje water en zorg dat het water de bodem van de kom niet raakt. Verwarm de pan op middelhoog vuur en smelt de chocolade. Blijf goed roeren en draai het vuur lager zodra het water begint te koken.
2. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd in partjes of plakken. Bak de pizzabodem op een pizzasteen of een met bakpapier beklede bakplaat 8-10 minuten in de oven. Rooster ondertussen de amandelen in een koekenpan op laag tot middelhoog vuur, tot ze beginnen te kleuren en geuren.
3. Haal de melkchocolade uit de kom en houd warm. Smelt de witte chocolade in een schone kom op dezelfde manier als de melkchocolade. Besmeer de pizzabodem met de melkchocolade. Versier met de aardbeien, besprenkel met de witte chocolade en top met het amandelschaafsel.
Meer recepten in de categorie