
Eenpanspasta met pomodorini
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Italiaans
Ingrediënten
2 takjes basilicum
2 el PLUS olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
300 g Boerentrots van PLUS Mager rundergehakt
1 rode paprika, in blokjes
750 ml PLUS Groentebouillon (van blokje)
2 blikken La Molisana pomodorini (à 400 g)
400 g PLUS Spaghetti naturel (pak 500 g)
25 g Parmezaanse kaas, geraspt
Bereidingswijze
Hak de steeltjes van de basilicum fijn en bewaar de blaadjes (zie tip). Verhit de olijfolie in een ruime braad- of kookpan. Fruit de ui met de knoflook en fijngehakte basilicumstelen 1 min.
Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. rul. Voeg de paprika toe en bak nog 2 min. Voeg de bouillon, de pomodorini met het sap en de spaghetti toe. Breng aan de kook.
Draai het vuur lager en roer regelmatig zodat de spaghetti niet aan elkaar plakt. Zorg, zodra de spaghetti zacht wordt, dat de spaghetti volledig met vocht is bedekt om te garen.
Kook de spaghetti in de tomatensaus in 10-15 min. zachtjes beetgaar. Blijf regelmatig roeren.
Breng de spaghetti op smaak met zout en peper. Schep de spaghetti op 4 borden en bestrooi met de geraspte kaas en basilicumblaadjes.
Variatietip
Gooi de stelen van kruiden als basilicum, peterselie en koriander niet weg, maar hak ze fijn en fruit mee in een saus of soep. Kruidensteeltjes bevatten enorm veel aroma. Ook La Molisana penne rigate en fusilli zijn heel geschikt om als eenpanspasta te bereiden.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
630 kcal
Vetten
16 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
84 gram
Waarvan suikers
14 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
34 gram
Zout
2.80 gram