
Eenpanspasta met pomodorini
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Italiaans
Ingrediënten
2 takjes basilicum
2 eetlepels olijfolie
1 ui gesnipperd
2 tenen knoflook fijngehakt
300g mager rundergehakt
1 rode paprika in blokjes
750ml groentebouillon (van blokje)
2 blikken (400g) La Molisana cherrytomaatjes
400g La Molisana linguine
25g Parmazaanse kaas geraspt
Bereidingswijze
1. Hak de steeltjes van de basilicum fijn en bewaar de blaadjes. Verhit de olijfolie in een ruime braad- of kookpan. Fruit de ui met de knoflook en fijngehakte basilicumstelen 1 min.
2. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. rul. Voeg de paprika toe en bak nog 2 min. Voeg de bouillon, de cherrytomaatjes met het sap en de linguine toe. Breng aan de kook.
3. Draai het vuur lager en roer regelmatig zodat de pasta niet aan elkaar plakt. Zorg, zodra de linguine zacht wordt, dat de pasta volledig met vocht is bedekt om te garen.
4. Kook de pasta in de tomatensaus in 10-15 min. zachtjes beetgaar. Blijf regelmatig roeren.
5. Breng de linguine op smaak met zout en peper. Schep de pasta op 4 borden en bestrooi met de geraspte kaas en basilicumblaadjes.
Variatietip!
Ook La Molisana penne rigate en fusilli zijn heel geschikt om als eenpanspasta te bereiden.