
Eierdopjes bakken
Bakken
6 pers.
ca. 90 min
Ingrediënten
½ pak broodmix wit (à 450 g)
10 g roomboter, op kamertemperatuur
1 ei
1 tl maanzaad
6 gekleurde eieren
Extra nodig: keukenmachine of mixer met deeghaken, bakplaat met bakpapier.
Bereidingswijze
Kneed in de keukenmachine of met de mixer de broodmix, boter en 150 ml handwarm water volgens de aanwijzingen tot een soepel deeg.
Dek de kom af met vershoudfolie en laat 10 minuten op kamertemperatuur rijzen.
Neem het deeg uit de kom, druk het plat en verdeel het in 6 gelijke stukken. Rol elk stuk tot een balletje. Gebruik de achterkant van een houten lepel om een gat in het midden te maken en trek de ringetjes uit tot ø 5 cm.
Leg de deegringen op de bakplaat. Dek ze losjes af met vershoudfolie en laat nogmaals 50 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop het ei los. Verwijder de vershoudfolie en bestrijk de deegringen dun met ei. Bestrooi met maanzaad en zet in elke ring een gekleurd ei.
Bak de eierdopjes in de oven in 10 minuten lichtbruin en gaar.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
301 kcal
Vetten
9 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
38 gram
Waarvan suikers
1 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
17 gram
Zout
0.58 gram