
Fajita bowls met Mexicaanse kip en feta
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
40.46 voor 4 pers.
Ingrediënten
200 gram Zilvervliesrijst
1 stuk Rode ui
3 stuks Paprika
380 gram PLUS kipfilet
28 gram Fajita kruiden
300 gram Kidneybonen
300 gram Mais
2 stuks Avocado
1 bosje Koriander
1 stuk Limoen
75 gram Feta
125 gram Zure room
Bereidingswijze
1. Kook de zilvervliesrijst volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar. Snijd de rode ui in ringen. Verwijder de kroontjes en zaadlijsten van de paprika’s. Snijd de kipfilet in blokjes.
2. Verwarm een ruime koekenpan op middelhoog vuur met een scheut olijfolie. Fruit hierin de rode ui met de paprika gedurende 5 minuten. Voeg de kipfilet samen met de fajita mix en 50 ml water toe. Bak nog 10 minuten tot de kipfilet gaar en de paprika zacht is.
3. Spoel de kidneybonen en mais onder de kraan af en laat uitlekken. Verwijder de pit en schil van de avocado’s en snijd het vruchtvlees in plakjes. Hak de korianderblaadjes grof en snijd de limoen in partjes. Verkruimel de feta.
4. Verdeel de rijst over de bodem van 4 grote kommen of diepe borden. Verdeel er het kipmengsel, de kidneybonen, mais en avocado over. Top met zure room en garneer met de koriander en verkruimelde feta. Serveer de fajita bowls samen met de partjes limoen.
Meer recepten in de categorie