
Feestelijke ontbijttrifle
8 pers.
ca. 15 min
Ingrediënten
1 vanillestokje
4-6 el ahornsiroop
1 l volle yoghurt (Biologisch PLUS) of plantaardige yoghurt
3 passievruchten
½ zakje ontbijtverrijker cranberry & pitten (à 200 g)
300 g krokante muesli rode vruchten (pak 600 g)
400 g aardbeien
250 g frambozen
250 g blauwe bessen
Benodigdheden: Glazen schaal
Bereidingswijze
1 Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng het merg en de ahornsiroop door de yoghurt. Halveer de passievruchten, houd 1 helft achter voor garnering. Schep het pulp eruit en roer door de yoghurt. Verdeel 1/3 van de yoghurt over de schaal. Bestrooi met ontbijtverrijker en muesli.
2 Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Halveer de aardbeien en snijd grotere in partjes. Verdeel 1/3 van de aardbeien, frambozen en bessen over de muesli. Herhaal nog twee keer en eindig met fruit en de achtergehouden passievrucht.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
310 kcal
Vetten
10 gram
Koolhydraten
41 gram
Eiwitten
7 gram