
Focaccia pizza’s met mozzarella en een frisse salade
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
25.93 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 stuks Trostomaten
2 stuks Buffelmozzarella
1 stuk Bio+ basilicum
4 stuks Focaccia met paprika en olijven
690 ml Passata basilicum
4 eetlepel Olijfolie
1 stuk Kropsla
1 stuk Courgette
250 gram Cherrytomaten
2 theelepel Citroensap
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Snijd de trostomaten in plakjes en scheur de mozzarella in stukken. Haal de basilicumblaadjes van de takjes.
2. Besmeer de focaccia’s met de passata en top met de tomaten, mozzarella, een paar blaadjes basilicum en de helft van de olijfolie. Bak de focaccia pizza’s 8-10 minuten in de oven of tot de mozzarella gesmolten en goudbruin is.
3. Haal de slabladeren van de krop los. Snijd de uiteindes van de courgette en maak met een kaasschaaf dunne linten. Snijd de cherrytomaatjes in kwarten.
4. Meng de sla met de courgettelinten, cherrytomaatjes, resterende olijfolie, citroensap en driekwart van de resterende basilicumblaadjes. Breng op smaak met peper en zout.
5. Garneer de focaccia pizza’s met de resterende basilicumblaadjes en serveer met de salade.
Meer recepten in de categorie