
Franse bonenstoof met rundersaucijzen en worteltjes
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
450 gram kidneybonen
360 gram witte bonen
4 stuks rundersaucijzen
125 gram ontbijtspek
75 gram rucolamelange
1 stuk ui
4 stuks tomaten
10 gram platte peterselie
250 gram champignons
1 bosje bospeen
1 eetlepel gedroogde tijm
Bereidingswijze
1. Schrap de bosbeen en halveer over de lengte, pel en snipper de ui, hak de peterselie fijn, snijd de tomaten in blokjes, de champignons in vieren, de rundersaucijzen doormidden en het ontbijtspek in stukjes.
2. Verhit een koekenpan en bak het ontbijtspek kort aan. Voeg de uien, de tijm en de rundersaucijzen toe en bak 5 minuten. Voeg vervolgens de champignons en de wortelen toe en gaar 5 minuten.
3. Voeg de tomaten, de helft van de peterselie, de witte bonen en de kidneybonen toe. Voeg tot slot een klein scheutje water toe, zet de deksel op de pan, het vuur lager en laat 15 minuten stoven.
4. Meng de rucola melange met een scheutje olijfolie.
5. Verdeel de bonenstoof over de borden en garneer met de overige peterselie. Serveer met de rucola melange.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2766 Kj
Calorieën
659 kcal
Vetten
28 gram
Waarvan verzadigd vet
11 gram
Koolhydraten
51 gram
Waarvan suikers
8 gram
Vezels
18 gram
Eiwitten
43 gram