Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Franse bonenstoof met rundersaucijzen en worteltjes

Franse bonenstoof met rundersaucijzen en worteltjes

Ingrediënten

  • 450 gram kidneybonen
  • 360 gram witte bonen
  • 4 stuks rundersaucijzen
  • 125 gram ontbijtspek
  • 75 gram rucolamelange
  • 1 stuk ui
  • 4 stuks tomaten
  • 10 gram platte peterselie
  • 250 gram champignons
  • 1 bosje bospeen
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
Franse bonenstoof met rundersaucijzen en worteltjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schrap de bosbeen en halveer over de lengte, pel en snipper de ui, hak de peterselie fijn, snijd de tomaten in blokjes, de champignons in vieren, de rundersaucijzen doormidden en het ontbijtspek in stukjes.
  2. Verhit een koekenpan en bak het ontbijtspek kort aan. Voeg de uien, de tijm en de rundersaucijzen toe en bak 5 minuten. Voeg vervolgens de champignons en de wortelen toe en gaar 5 minuten.
  3. Voeg de tomaten, de helft van de peterselie, de witte bonen en de kidneybonen toe. Voeg tot slot een klein scheutje water toe, zet de deksel op de pan, het vuur lager en laat 15 minuten stoven.
  4. Meng de rucola melange met een scheutje olijfolie.
  5. Verdeel de bonenstoof over de borden en garneer met de overige peterselie. Serveer met de rucola melange.

    Voedingswaarde

  • Kcal 659
  • Eiwit 43 g
  • Koolhydraten 51 g
  • waarvan suikers 8
  • Vet 28 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 11
  • Vezels 18