
Gebakken banaan
4 pers.
ca. 15 min
Hollands
Ingrediënten
100 g bloem
50 g aardappelzetmeel
1½ el custardpoeder
1 ei
1 l zonnebloemolie
4 bananen
Bereidingswijze
1 Meng 100 g bloem met 50 g aardappelzetmeel en 1½ el custardpoeder. Roer er rustig 200 ml water door en kluts er 1 ei door.
2 Doe 1 liter zonnebloemolie in een hapjespan of ruime pan. De olie mag niet over de helft komen, want de olie gaat nog bruisen. Verhit de olie tot 180 °C.
3 Pel 4 bananen en halveer ze in de lengte. Roer het beslag door en haal de bananen per stuk door het beslag. Laat ze voorzichtig in de hete olie glijden. Frituur ze in ± 5 min. goudbruin. Keer een paar keer en laat uitlekken op keukenpapier. Wordt de pan te vol, frituur ze dan in 2 porties. Serveer met 1 bolletje vanille-ijs en 1 el chocoladesaus pp.
Variatietip!
Wil je weten of de olie heet genoeg is om in te frituren, laat er dan een broodkorstje in zakken. Als deze meteen zachtjes begint te bakken, is de olie heet. Olie die walmt is te heet.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
370 kcal
Vetten
15 gram
Koolhydraten
51 gram
Eiwitten
6 gram