
Gegratineerde zoete-aardappelpuree met geitenkaas en hazelnoten
Bijgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Frans
Ingrediënten
1 kilogram zoete aardappel (geschild, in blokjes)
100 milliliter melk
25 gram boter
1 ei (losgeklopt)
0 nootmuskaat
200 gram harde geitenkaas (geraspt)
2 eetlepels tijm
50 gram hazelnoten (grof gehakt)
Bereidingswijze
1. Kook de aardappelblokjes in water met zout in circa 10 minuten gaar. Giet af en laat goed uitlekken.
2. Verwarm de oven voor op 220ºC. Schep de aardappelblokjes terug in de pan en stamp met de melk en boter tot een gladde puree. Breng op smaak met nootmuskaat en zout en peper.
3. Klop het ei erdoor en schep de puree over in de ovenschaal. Verdeel de geitenkaas en tijmblaadjes erover en bestrooi met de hazelnoten.
4. Gratineer de puree in het midden van de oven in circa 20 minuten goudgeel. Lekker met gegrilde kip en een frisse salade.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
585 kcal
Vetten
32 gram
Waarvan verzadigd vet
16 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
18 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie