
Gegrilde avocado's met kikkererwten en witte kaas
Voorgerecht
4 pers.
ca. 20 Min
Ingrediënten
2 avocado's
100 g witte kaas
350 g kikkererwten uit blik, uitgelekt
4 stengels bosui
10 radijsjes
100 g spinazie
1 tl gemalen komijn
1 tl paprikapoeder
Extra: Weber groentekorf
Bereidingswijze
Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Verkruimel de witte kaas, snijd de bosui in ringen en de radijs in dunne plakjes.
Leg de avocado’s met platte kant op de groentekorf en leg de kikkererwten ernaast. Leg de groentekorf op de bbq en rooster 5 - 10 minuten. Roer de kikkererwten constant door zodat ze niet aanbranden.
Doe de kikkererwten in een kom en meng met een scheutje olie, de gemalen komijn en het paprikapoeder. Hussel de witte kaas en de radijs erdoor. Vul de gegrilde avocado’s met het mengsel en garneer met bosui.
Gebruik de overgebleven kikkererwten om een salade te maken met de spinazie en eventueel overgebleven bosui.
Variatietip!
Serveer met tzatziki en stokbrood. Rooster het stokbrood op de barbecue.
Meer recepten in de categorie
Een vegetarisch recept om mee te variëren op de BBQ. Of om je barbecue avond mee te starten. Gegrilde avocado’s met kikkererwten en witte kaas. Met behulp van de Weber groentekorf heb je dit vega recept binnen no time op tafel staan. En gaan er geen kikkererwten verloren tussen de barbecuekolen. Eet smakelijk!