
Gegrilde hamburgers met frisse tzatziki-saus
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 Min
Ingrediënten
4-8 stuks Blonde d’Aquitaine hamburgers
4 pitabroodjes
0.5 komkommer
4 takjes dille
100 gram feta
1 teentje knoflook
200 ml Griekse yoghurt
Extra
Keukenpapier
Weber siliconenkwast
Bereidingswijze
Dep de hamburgers droog met een keukenpapiertje en besmeer ze vervolgens met behulp van een kwastje met een klein beetje (olijf)olie. Gril het vlees op de barbecue tot er mooie grilstrepen ontstaan.
Rooster de pitabroodjes rondom 3 minuten op de barbecue.
Was en rasp vervolgens de halve komkommer, hak de dille fijn, verkruimel de feta en pers het teentje knoflook uit.
Meng de Griekse yoghurt met de knoflook, de komkommer, de dille en de feta en breng op smaak met peper.
Snijd de pitabroodjes open en beleg ze met de gegrilde burgers en de tzatziki-saus.
Tip
De perfecte grillstrepen op je barbecuevlees krijg je, door voor het grillen het vlees goed droog te deppen met een keukenpapiertje. Vervolgens kun je het vlees met behulp van een kwastje insmeren met (olijf)olie. Gril het vlees aan beide kanten. Voor een echt barbecue effect kun je de gegrilde kanten nog eens voorzien van grillstrepen, door het vlees iets minder dan een kwartslag te draaien en kort te grillen (denk aan de wijzers van een klok als ze op 13:50 staan). Hierdoor ontstaat er een mooi grillpatroon.
Meer recepten in de categorie