Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegrilde karbonade met witlofsalade

Gegrilde karbonade met witlofsalade

Ingrediënten

  • 4 stuks karbonades
  • 500 gram witlof
  • 300 gram aardappelschijfjes
  • 2 stuks eieren
  • 3 eetlepels zure room
  • 10 gram bieslook
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 4 stuks pruimen
Gegrilde karbonade met witlofsalade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Breng een pan met water aan de kook.
  2. 2. Kook de aardappelschijfjes, samen met de eieren 8 minuten, giet af en bewaar in de pan. Laat de eieren schrikken in koud water. Pel de eieren en snijd ze in kleine stukjes
  3. 3. Snijd ondertussen de harde onderkant van de witlof en halveer de bladeren. Was en snijd de nectarines om de pit heen in gelijke parten. Hak de bieslook fijn.
  4. 4. Maak vervolgens een sausje van de zure room, de bieslook en de kerrie en roer goed.
  5. 5. Meng de aardappelschijfjes met de eieren, de witlof en de pruimen en breng op smaak met de zure roomsaus. Bewaar de witlofsalade tot gebruik in de koelkast.
  6. 6. Verhit een grillpan en wrijf de karbonades in met zout en peper. Gril de karbonades in 6-8 minuten rondom gaar.
  7. 7. Verdeel de gegrilde karbonades met de witlofsalade over de borden.

    Voedingswaarde

  • Kcal 683
  • Eiwit 51 g
  • Koolhydraten 49 g
  • waarvan suikers 32
  • Vet 28 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 12
  • Vezels 15