
Gegrilde karbonade met witlofsalade
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
4 stuks karbonades
500 gram witlof
300 gram aardappelschijfjes
2 stuks eieren
3 eetlepels zure room
10 gram bieslook
1 theelepel kerriepoeder
4 stuks pruimen
Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook.
2. Kook de aardappelschijfjes, samen met de eieren 8 minuten, giet af en bewaar in de pan. Laat de eieren schrikken in koud water. Pel de eieren en snijd ze in kleine stukjes
3. Snijd ondertussen de harde onderkant van de witlof en halveer de bladeren. Was en snijd de nectarines om de pit heen in gelijke parten. Hak de bieslook fijn.
4. Maak vervolgens een sausje van de zure room, de bieslook en de kerrie en roer goed.
5. Meng de aardappelschijfjes met de eieren, de witlof en de pruimen en breng op smaak met de zure roomsaus. Bewaar de witlofsalade tot gebruik in de koelkast.
6. Verhit een grillpan en wrijf de karbonades in met zout en peper. Gril de karbonades in 6-8 minuten rondom gaar.
7. Verdeel de gegrilde karbonades met de witlofsalade over de borden.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2867 Kj
Calorieën
683 kcal
Vetten
28 gram
Waarvan verzadigd vet
12 gram
Koolhydraten
49 gram
Waarvan suikers
32 gram
Vezels
15 gram
Eiwitten
51 gram