Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gelakte varkensribeye met gepofte cheddaraardappelen

Gelakte varkensribeye met gepofte cheddaraardappelen

Ingrediënten

  • 4 extra grote aardappelen
  • 2 gerijpte varkens ribeyes (Boerentrots van PLUS)
  • 1 eetlepel PLUS olijfolie traditioneel
  • 4 ijsbergslabladen
  • 1 zakje PLUS rauwkost radijs (à 150 g)
  • PLUS sweet chilisaus
  • 50 gram gerapte cheddar (zak à 150 g)
  • 4 eetlepels PLUS crème fraîche
  • 2 eetlepels PLUS sweet chilisaus
  • 1 eetlepel peterselie
  • Extra nodig: BBQ
Gelakte varkensribeye met gepofte cheddaraardappelen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main
Recipes/Time Ca. 35 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Boen 4 extra grote aardappelen schoon onder stromend water, kook ze 15 min. en ze giet ze af. Steek de barbecue aan. Verpak de aardappelen elk in een stuk aluminiumfolie. Bestrijk 2 gerijpte varkens ribeyes (Boerentrots van PLUS) met een beetje PLUS olijfolie traditioneel en bestrooi met versgemalen peper naar smaak.
  2. 2 Leg de varkensribeyes eerst op het heetste gedeelte van de barbecue en rooster ze aan beide kanten mooi bruin. Schuif ze vervolgens naar de zijkant en laat ze in de gesloten barbecue in ca. 20 min. gaar worden. Leg de aardappelen gelijktijdig op het rooster van de barbecue en pof ze in ca. 20 min. gaar.
  3. 3 Leg intussen 4 ijsbergslabladen op een schaal en verdeel 1 zakje PLUS rauwkost radijs (à 150 g) erover. Bestrijk het vlees met een beetje PLUS sweet chilisaus en laat nog even op de barbecue liggen.
  4. 4 Neem de aardappelen van de barbecue. Scheur het aluminiumfolie open, snijd de aardappelen, haal het kruim met een vork een beetje los en verdeel 50 gram gerapte cheddar (zak à 150 g) over. Leg ze terug op de barbecue totdat de kaas gesmolten is. Schep er 4 eetlepels PLUS crème fraîche op. Snijd het vlees in plakjes en leg ze op de rauwkost. Lepel er nog wat PLUS sweet chilisaus over en serveer met de gepofte aardappelen. Bestrooi eventueel met 1 eetlepel peterselie.