
Gelakte varkensribeye met gepofte cheddaraardappelen
4 pers.
ca. 35 min
Ingrediënten
4 extra grote aardappelen
2 gerijpte varkens ribeyes (Boerentrots van PLUS)
1 eetlepel PLUS olijfolie traditioneel
4 ijsbergslabladen
1 zakje PLUS rauwkost radijs (à 150 g)
PLUS sweet chilisaus
50 gram gerapte cheddar (zak à 150 g)
4 eetlepels PLUS crème fraîche
2 eetlepels PLUS sweet chilisaus
1 eetlepel peterselie
Extra nodig: BBQ
Bereidingswijze
1 Boen 4 extra grote aardappelen schoon onder stromend water, kook ze 15 min. en ze giet ze af. Steek de barbecue aan. Verpak de aardappelen elk in een stuk aluminiumfolie. Bestrijk 2 gerijpte varkens ribeyes (Boerentrots van PLUS) met een beetje PLUS olijfolie traditioneel en bestrooi met versgemalen peper naar smaak.
2 Leg de varkensribeyes eerst op het heetste gedeelte van de barbecue en rooster ze aan beide kanten mooi bruin. Schuif ze vervolgens naar de zijkant en laat ze in de gesloten barbecue in ca. 20 min. gaar worden. Leg de aardappelen gelijktijdig op het rooster van de barbecue en pof ze in ca. 20 min. gaar.
3 Leg intussen 4 ijsbergslabladen op een schaal en verdeel 1 zakje PLUS rauwkost radijs (à 150 g) erover. Bestrijk het vlees met een beetje PLUS sweet chilisaus en laat nog even op de barbecue liggen.
4 Neem de aardappelen van de barbecue. Scheur het aluminiumfolie open, snijd de aardappelen, haal het kruim met een vork een beetje los en verdeel 50 gram gerapte cheddar (zak à 150 g) over. Leg ze terug op de barbecue totdat de kaas gesmolten is. Schep er 4 eetlepels PLUS crème fraîche op. Snijd het vlees in plakjes en leg ze op de rauwkost. Lepel er nog wat PLUS sweet chilisaus over en serveer met de gepofte aardappelen. Bestrooi eventueel met 1 eetlepel peterselie.
Meer recepten in de categorie