
Gele curry
4 pers.
ca. 50 min
Aziatisch
Ingrediënten
200 - 250 g zilvervliesrijst of quinoa
500 g wortels
1 bakje kastanjechampignons
1 ui
2 el olijfolie
1 el kerriepoeder
1 blik kokosmelk light (400ml)
200 ml water
100 g bruine amandelen
200 g spinazie
Bereidingswijze
Kook de rijst of quinoa volgens de instructies op de verpakking.
Snijd de wortels in kleine stukjes.
Snijd de champignons in plakjes.
Snipper de ui.
Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 minuten.
Voeg de kerriepoeder toe en fruit 1 minuut mee.
Voeg de wortel en de kastanjechampignons toe en fruit weer 5 minuten.
Voeg de kokosmelk en 200 ml water toe en breng de curry langzaam aan de kook.
Laat de wortel in ongeveer 15 minuten op een laag vuur gaar worden.
Hak de amandelen grof.
Roer de spinazie door de curry en laat slinken. Breng eventueel op smaak met himalaya- of zeezout.
Strooi de amandelen erover.
Serveer de curry met rijst of quinoa.
Tip: Voeg wat verse gember toe.