In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gele curry

Gele curry

Gele curry product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 200 - 250 g rijst of quinoa
  • 500 g wortels
  • 1 bakje shiitake
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 1 el kerriepoeder
  • 200 ml kokoscrème
  • 200 ml water
  • 100 g bruine amandelen
  • 200 g spinazie
Bereiden
Kook de rijst of quinoa volgens de instructies op de verpakking.
Snijd de wortels in kleine stukjes.
Snijd de shiitakes in plakjes.
Snipper de ui.
Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 minuten.
Voeg de kerriepoeder toe en fruit 1 minuut mee.
Voeg de wortel en de shiitake toe en fruit weer 5 minuten.
Voeg de kokoscrème en 200 ml water toe en breng de curry langzaam aan de kook.
Laat de wortel in ongeveer 15 minuten op een laag vuur gaar worden.
Hak de amandelen grof.
Roer de spinazie door de curry en laat slinken. Breng eventueel op smaak met himalaya- of zeezout.
Strooi de amandelen erover.
Serveer de curry met rijst of quinoa.
Tip: Voeg wat verse gember toe.
*Dit is een recept van Vullen of Voeden.