Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gele curry

Gele curry

Ingrediënten

  • 200 - 250 g zilvervliesrijst of quinoa
  • 500 g wortels
  • 1 bakje kastanjechampignons
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 blik kokosmelk light (400ml)
  • 200 ml water
  • 100 g bruine amandelen
  • 200 g spinazie
Gele curry product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 50 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst of quinoa volgens de instructies op de verpakking.
  2. Snijd de wortels in kleine stukjes.
  3. Snijd de champignons in plakjes.
  4. Snipper de ui.
  5. Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 minuten.
  6. Voeg de kerriepoeder toe en fruit 1 minuut mee.
  7. Voeg de wortel en de kastanjechampignons toe en fruit weer 5 minuten.
  8. Voeg de kokosmelk en 200 ml water toe en breng de curry langzaam aan de kook.
  9. Laat de wortel in ongeveer 15 minuten op een laag vuur gaar worden.
  10. Hak de amandelen grof.
  11. Roer de spinazie door de curry en laat slinken. Breng eventueel op smaak met himalaya- of zeezout.
  12. Strooi de amandelen erover.
  13. Serveer de curry met rijst of quinoa.
  14. Tip: Voeg wat verse gember toe.