
Gepofte aardappels met geroosterde snijbonen en varkenshaas
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 60 min
48.34 voor 4 pers.
Ingrediënten
4 stuks Grote aardappelen
5 eetlepel Olijfolie
1 stuk Gele ui
3 tenen Knoflook
800 gram Snijbonen
2 theelepel Tijmblaadjes
500 gram Varkenshaas
2 eetlepel Roomboter
5 gram Bieslook
200 gram Skyr
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Wrijf de aardappels in met twee eetlepels van de olijfolie en een snuf zout. Verpak de aardappels per stuk in een stuk aluminiumfolie met de glimmende kant naar binnen. Leg het rooster onderin de oven, verdeel hier de aardappels over en pof gedurende een uur of totdat een mesje er makkelijk in glijdt.
2. Haal na een half uur de varkenshaas uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verwijder de schil van de ui en knoflook, en snipper fijn. Verdeel de ui en tweederde van de knoflook over een ovenschaal. Meng de snijbonen met twee eetlepels olijfolie, tijm, zout en peper, en verdeel over de ui en knoflook. Rooster de snijbonen het laatste kwartier van de aardappels mee in de oven.
3. Kruid de varkenshaas met peper en zout. Verwarm een koekenpan met de boter. Bak hierin de varkenshaas rosé, gedurende 10-12 minuten. Hak ondertussen de bieslook fijn en meng samen met de resterende gesnipperde knoflook en olijfolie met de skyr. Breng op smaak met peper en zout.
4. Haal de varkenshaas uit de pan en bedek met aluminiumfolie. Laat vijf minuten rusten. Haal de gepofte aardappels en snijbonen uit de oven. Snijd de gepofte aardappels over de lengte in en de varkenshaas in plakjes. Serveer de gepofte aardappels met de geroosterde snijbonen en varkenshaas. Garneer de aardappels met de bieslooksaus.
Meer recepten in de categorie