
Gerookte zalm en garnalen salade met frisse dille-mayonaise
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
2 eetlepels mayonaise
250 gram roze garnalen
100 gram gerookte zalm
300 gram radijsjes
1 stuk komkommer
1 stuk rode ui
10 gram dille
1 stuk citroen
300 gram verse spinazie
1 stuk avocado
1 bakje tuinkers
Bereidingswijze
1. Rasp de citroen en pers het sap uit. Verwijder de pit en de schil van de avocado en snijd in plakken. Snijd de komkommer met een kaasschaaf in plakken. Hak de dille fijn. Pel en snijd de rode ui in dunne ringen en de radijs in flinterdunne plakjes.
2. Meng voor de dressing de dille met de mayonaise, de citroenrasp en het citroensap.
3. Meng de spinazie, de roze garnalen, de radijs, de komkommer, de rode ui, de avocado en de zalm door elkaar. Verdeel over de borden en serveer met de frisse dille-mayonaise. Garneer met tuinkers.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1236 Kj
Calorieën
293 kcal
Vetten
19 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
9 gram
Waarvan suikers
5 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
22 gram