Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde aardappelpartjes

Geroosterde aardappelpartjes

Geroosterde aardappelpartjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 70 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kg vastkokende aardappelen, schoongeboend
  • 1 bol knoflook
  • 3 takjes biologische rozemarijn
  • 3 el olijfolie
  • eventueel 2 tl grof zeezout EXTRA bakplaat bekleed met bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de aardappelen in partjes van 1 1/2 cm. Haal de tenen van de bol knoflook los, maar pel ze niet.
Verdeel de aardappelpartjes en de knoflooktenen over de bakplaat. Ris boven de aardappelen de naaldjes van de takjes rozemarijn en besprenkel het geheel met de olijfolie. Schep de aardappelen om. Bestrooi met het zeezout.
Rooster de aardappelpartjes en de knoflook in 40-45 minuten goudbruin en gaar in de oven. Schep ze na 20 minuten een keer om.
Verdeel de aardappelpartjes en de knoflook over een schaal. Laat iedereen zelf de gepofte knoflook uit de teentjes knijpen om bij de aardappeltjes te serveren.
Variatie
Kids-tip: aardappeltjes zonder rozemarijn en knoflook. Serveertip: lekker met ribkarbonade en broccoli.

Voedingswaarde

eiwit
5 g
koolhydraten
41 g
vet
11 g
Kcal
290