Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde aardappelpartjes

Geroosterde aardappelpartjes

Ingrediënten

  • 1 kg vastkokende aardappelen, schoongeboend
  • 1 bol knoflook
  • 3 takjes biologische rozemarijn
  • 3 el olijfolie
  • eventueel 2 tl grof zeezout EXTRA bakplaat bekleed met bakpapier
Geroosterde aardappelpartjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 70 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de aardappelen in partjes van 1 1/2 cm. Haal de tenen van de bol knoflook los, maar pel ze niet.
  2. Verdeel de aardappelpartjes en de knoflooktenen over de bakplaat. Ris boven de aardappelen de naaldjes van de takjes rozemarijn en besprenkel het geheel met de olijfolie. Schep de aardappelen om. Bestrooi met het zeezout.
  3. Rooster de aardappelpartjes en de knoflook in 40-45 minuten goudbruin en gaar in de oven. Schep ze na 20 minuten een keer om.
  4. Verdeel de aardappelpartjes en de knoflook over een schaal. Laat iedereen zelf de gepofte knoflook uit de teentjes knijpen om bij de aardappeltjes te serveren.

Variatie

Kids-tip: aardappeltjes zonder rozemarijn en knoflook. Serveertip: lekker met ribkarbonade en broccoli.

    Voedingswaarde

  • Kcal 290
  • Eiwit 5 g
  • Koolhydraten 41 g
  • Vet 11 g