
Geroosterde aardappeltjes met stoofvlees en spruitjes
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 60 min
63.36 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 stuks Rode ui
1 kilo Sukadelappen
50 gram Roomboter
2 stuks Laurierblad
3 stuks Gepelde tomaten
500 ml Rundvleesbouillon
2 sneetjes Wit brood
2 eetlepel Grove mosterd
1 kilo Kruimige aardappels
5 tenen Knoflook
750 gram Spruiten
50 ml Balsamico azijn
1 eetlepel Honing
Bereidingswijze
1. Snijd de uien en sukadelappen in grove stukken. Verwarm een zware hapjespan met de boter op middelhoog vuur. Voeg zodra de boter begint te bruisen het vlees en de uien toe en bak het vlees aan alle kanten goudbruin, ongeveer 5 minuten.
2. Voeg de laurierblaadjes, gepelde tomaten en voldoende bouillon toe zodat het vlees net onderstaat. Besmeer de boterhammen met de mosterd, leg met de mosterdkant naar beneden en doe de deksel op de pan. Draai het vuur laag en laat ten minste 45 minuten pruttelen.
3. Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken van ongeveer 4 x 4 centimeter. Doe in een pan met water en breng aan de kook. Kook in 10-15 minuten beetgaar en verwarm ondertussen de oven voor op 225 graden.
4. Giet de aardappels af en laat droogstomen. Plet de tenen knoflook. Meng met 3 eetlepels olijfolie, knoflook en bestrooi met zeezout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in 25 minuten goudbruin en krokant.
5. Maak de spruitjes schoon en halveer. Verwarm een koekenpan op middelhoog met een scheut olijfolie. Roerbak hierin de spruitjes gedurende 10 minuten, tot ze beetgaar en goudbruin zijn. Voeg de balsamico azijn en honing toe, en bak nog 5 minuten.
6. Roer het stoofvlees goed door. Serveer de geroosterde aardappeltjes met het stoofvlees en de spruitjes.
Meer recepten in de categorie