Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde aubergine met fusilatta in pittige tomatensaus

Geroosterde aubergine met fusilatta in pittige tomatensaus

Ingrediënten

  • 350 gram fusillata (pasta)
  • 400 gram tomatenblokjes in blik
  • 2 stuks sjalotten
  • 30 gram grana padano
  • 3 stuks aubergines
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 gram basilicum
  • 0 eetlepel chilivlokken
  • 50 gram kappertjes
Geroosterde aubergine met fusilatta in pittige tomatensaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Pel en pers de knoflook en snipper de sjalotten. Snijd de aubergine in grove stukken.
  2. 2. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grillpan of koekenpan en grill de aubergine rondom goudbruin en zacht.
  3. 3. Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. 4. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook en de sjalotten 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes en de gegrilde aubergine toe en verwarm het geheel 5 - 8 minuten.
  5. 5. Verhit een flinke laag olijfolie in een steelpan en frituur de kappertjes tot deze open gaan staan. Laat uitlekken op een vel keukenpapier.
  6. 6. Roer de saus door de pasta en verwarm het geheel nog 2 minuten. Verdeel over de borden en garneer met vers geraspte Grana Padano, blaadjes basilicum, chilivlokken en de kappertjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 427
  • Eiwit 19 g
  • Koolhydraten 76 g
  • waarvan suikers 7
  • Vet 4 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 0
  • Vezels 8