
Geroosterde aubergine met fusilatta in pittige tomatensaus
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
350 gram fusillata (pasta)
400 gram tomatenblokjes in blik
2 stuks sjalotten
30 gram grana padano
3 stuks aubergines
2 teentjes knoflook
10 gram basilicum
1 eetlepel chilivlokken
50 gram kappertjes
Bereidingswijze
1. Pel en pers de knoflook en snipper de sjalotten. Snijd de aubergine in grove stukken.
2. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grillpan of koekenpan en grill de aubergine rondom goudbruin en zacht.
3. Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook en de sjalotten 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes en de gegrilde aubergine toe en verwarm het geheel 5 - 8 minuten.
5. Verhit een flinke laag olijfolie in een steelpan en frituur de kappertjes tot deze open gaan staan. Laat uitlekken op een vel keukenpapier.
6. Roer de saus door de pasta en verwarm het geheel nog 2 minuten. Verdeel over de borden en garneer met vers geraspte Grana Padano, blaadjes basilicum, chilivlokken en de kappertjes.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1808 Kj
Calorieën
427 kcal
Vetten
4 gram
Koolhydraten
76 gram
Waarvan suikers
7 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
19 gram
Meer recepten in de categorie