Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde aubergine met kikkererwten en yoghurt-komkommerdressing

Geroosterde aubergine met kikkererwten en yoghurt-komkommerdressing

Ingrediënten

  • 400 g kikkererwten
  • 2 aubergines
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook, grof gesneden
  • 2 tl komijnzaad
  • 2 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 rode peper, in ringetjes
  • 390 g tomatenblokjes (Heinz)
  • 5 el Griekse yoghurt
  • 1 bosje bieslook, grof gesneden
  • ½ komkommer, grof geraspt
  • 1 citroen, schoongeboend en geraspt
Geroosterde aubergine met kikkererwten en yoghurt-komkommerdressing product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Lunch
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder stromend water en laat uitlekken. Halveer de aubergines in de lengte en snijd ze aan de zijkanten een stukje in. Bestrijk het vruchtvlees met 2 el olie, bestrooi met zout en peper en bak ca. 30 min in de oven.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur, voeg 1 el olie toe en fruit de ui en knoflook. Voeg het komijnzaad, de paprikapoeder, kikkererwten, rode peper en tomatenblokjes toe, roer door en laat iets inkoken.
  3. Roer ondertussen de yoghurt, bieslook, komkommer en de citroenrasp tot een dressing.
  4. Neem de aubergine uit de oven, verdeel de kikkererwten erover en serveer met de dressing.