
Geroosterde aubergine met kikkererwten en yoghurt-komkommerdressing
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
400 g kikkererwten
2 aubergines
3 el olijfolie extra vierge
1 rode ui, in halve ringen
2 teentjes knoflook, grof gesneden
2 tl komijnzaad
2 tl gerookte paprikapoeder
1 rode peper, in ringetjes
390 g tomatenblokjes (Heinz)
5 el Griekse yoghurt
1 bosje bieslook, grof gesneden
½ komkommer, grof geraspt
1 citroen, schoongeboend en geraspt
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder stromend water en laat uitlekken. Halveer de aubergines in de lengte en snijd ze aan de zijkanten een stukje in. Bestrijk het vruchtvlees met 2 el olie, bestrooi met zout en peper en bak ca. 30 min in de oven.
Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur, voeg 1 el olie toe en fruit de ui en knoflook. Voeg het komijnzaad, de paprikapoeder, kikkererwten, rode peper en tomatenblokjes toe, roer door en laat iets inkoken.
Roer ondertussen de yoghurt, bieslook, komkommer en de citroenrasp tot een dressing.
Neem de aubergine uit de oven, verdeel de kikkererwten erover en serveer met de dressing.
Meer recepten in de categorie