Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde aubergine salade met mozzarella en pesto

Geroosterde aubergine salade met mozzarella en pesto

Ingrediënten

  • 4 stuks aubergines
  • 500 gram witlof
  • 500 gram tomaten
  • 250 gram mozzarella
  • 50 gram pijnboompitten
  • 1 stuk bruin stokbrood
  • 75 gram rucola
  • 2 eetlepels rode pesto
Geroosterde aubergine salade met mozzarella en pesto product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. 2. Snijd de aubergine en witlof in over de lengte in reepjes en de tomaten in grotere partjes. Scheur de mozzarella in stukken en rooster de pijnboompitten voor ongeveer 3 minuten in een koekenpan.
  3. 3. Verdeel de blokjes aubergine over een met bakpapier beklede bakplaat en maak ze aan met een scheutje olijfolie en versgemalen zwarte peper. Bak ze in de oven voor ongeveer 10 minuten.
  4. 4. Snijd de stokbrood in schuine stukken en grill deze voor ongeveer 1 minuut aan beide zijdes in een grillpan.
  5. 4. Meng de aubergine samen met de tomaten, de rucola, de pesto en de witlof en verdeel over de borden.
  6. 5. Verdeel de mozzarella over de salade en garneer met de pijnboompitten. Serveer met het stokbrood.

    Voedingswaarde

  • Kcal 620
  • Eiwit 31 g
  • Koolhydraten 64 g
  • waarvan suikers 7
  • Vet 23 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 8
  • Vezels 18