Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde kikkererwten salade met avocado en garnalen

Geroosterde kikkererwten salade met avocado en garnalen

Ingrediënten

  • 1 stuk avocado
  • 4 stuks eieren
  • 300 gram radijsjes
  • 200 gram hollandse garnalen
  • 310 gram kikkererwten
  • 300 gram boerenkool
  • 2 kroppen little gem sla
  • 2 eetlepels sriracha saus
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels yoghurt
Geroosterde kikkererwten salade met avocado en garnalen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. 2. Spoel de kikkererwten af onder de kraan. Snijd of schaaf de radijsjes in flinterdunne plakjes, trek de bladeren sla van de kern en was onder de kraan. Halveer de avocado, verwijder de pit, lepel het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in stukjes.
  3. 3. Dep de kikkererwten droog en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het paprikapoeder erover en besprenkel met olijfolie. Rooster 20 minuten in de oven.
  4. 4. Breng een pan water aan de kook en kook de eieren 6 minuten. Laat vervolgens schrikken onder koud stromend water, pel en halveer.
  5. 5. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en roerbak de boerenkool tot het iets geslonken is. Meng in een grote kom de boerenkool door de little gem en voeg de avocado, de radijsjes, de garnalen en de geroosterde kikkererwten toe.
  6. 6. Roer de yoghurt door de sriracha.
  7. 7. Verdeel de salade over de borden en garneer met de sriracha yoghurt en serveer met de zacht gekookte eitjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 341
  • Eiwit 28 g
  • Koolhydraten 18 g
  • waarvan suikers 3
  • Vet 16 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 4
  • Vezels 9