
Geroosterde kikkererwten salade met avocado en garnalen
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 stuk avocado
4 stuks eieren
300 gram radijsjes
200 gram hollandse garnalen
310 gram kikkererwten
300 gram boerenkool
2 kroppen little gem sla
2 eetlepels sriracha saus
1 eetlepel paprikapoeder
2 eetlepels yoghurt
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Spoel de kikkererwten af onder de kraan. Snijd of schaaf de radijsjes in flinterdunne plakjes, trek de bladeren sla van de kern en was onder de kraan. Halveer de avocado, verwijder de pit, lepel het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in stukjes.
3. Dep de kikkererwten droog en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het paprikapoeder erover en besprenkel met olijfolie. Rooster 20 minuten in de oven.
4. Breng een pan water aan de kook en kook de eieren 6 minuten. Laat vervolgens schrikken onder koud stromend water, pel en halveer.
5. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en roerbak de boerenkool tot het iets geslonken is. Meng in een grote kom de boerenkool door de little gem en voeg de avocado, de radijsjes, de garnalen en de geroosterde kikkererwten toe.
6. Roer de yoghurt door de sriracha.
7. Verdeel de salade over de borden en garneer met de sriracha yoghurt en serveer met de zacht gekookte eitjes.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1437 Kj
Calorieën
341 kcal
Vetten
16 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
18 gram
Waarvan suikers
3 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
28 gram