Geroosterde maiskolven met zelfgemaakte kruidenboter - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde maiskolven met zelfgemaakte kruidenboter

Geroosterde maiskolven met zelfgemaakte kruidenboter

Geroosterde maiskolven met zelfgemaakte kruidenboter product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 maïskolven
  • 150 g boter
  • 1 bos koriander (stelen)
  • 1 chilipeper
  • 1 limoen
  • zoutvlokken
  • Barbecue
  • Vijzel
  • Kwastje
Bereidingsvideo
Bereiden
Kook de maïskolven 10 minuten voor in ruim water met zout.
Snijd de chilipeper en de stelen van de bos koriander fijn. Rasp de limoen. Meng de gesneden chilipeper, koriandersteeltjes, limoenrasp en zoutvlokken met gebruik van een vijzel door de boter.
Leg de maïskolven op de barbecue en rooster ze aan elke kant. Haal ze van de barbecue en smelt de zelfgemaakte boter over de kolven.
Variatie
Lekker met pittige spareribs