Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde maiskolven met zelfgemaakte kruidenboter

Geroosterde maiskolven met zelfgemaakte kruidenboter

Ingrediënten

  • 4 maïskolven
  • 150 g boter
  • 1 bos koriander (stelen)
  • 1 chilipeper
  • 1 limoen
  • zoutvlokken
  • Barbecue
  • Vijzel
  • Kwastje
Geroosterde maiskolven met zelfgemaakte kruidenboter product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de maïskolven 10 minuten voor in ruim water met zout.
  2. Snijd de chilipeper en de stelen van de bos koriander fijn. Rasp de limoen. Meng de gesneden chilipeper, koriandersteeltjes, limoenrasp en zoutvlokken met gebruik van een vijzel door de boter.
  3. Leg de maïskolven op de barbecue en rooster ze aan elke kant. Haal ze van de barbecue en smelt de zelfgemaakte boter over de kolven.

Variatie

Lekker met pittige spareribs