
Geroosterde peer met honing en yoghurt
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
4 stuks handperen
200 ml volle yoghurt
3 stuks laurierbladeren
50 gram roomboter
150 ml honing
20 gram amandelschaafsel
0 theelepel kaneel
10 gram paaseitjes
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de boter in 8 klontjes. Hak de paaseitjes grof.
2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en rooster de amandelen 3 - 5 minuten in de oven tot deze goudbruin kleuren.
3. Verwarm de honing met de laurierblaadjes en de kaneel 3 minuten op laag vuur.
4. Halveer de peren over de lengte en verwijder de klokhuizen. Dit gaat gemakkelijk met een meloenboor. Leg de peren in een ovenschaal en rooster 10 minuten in de oven. Haal uit de oven, verdeel de klontjes boter en een schepje honing over de peren en rooster normaals 10 minuten. De peren zijn gaar zodra er met een mesje ingeprikt kan worden en ze zacht aanvoelen.
5. Serveer de peren op een grote schaal en verdeel de overige honing erover. Garneer met de amandelen, grof gehakte paaseitjes en serveer met de yoghurt.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1163 Kj
Calorieën
279 kcal
Vetten
10 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
44 gram
Waarvan suikers
39 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
4 gram
Meer recepten in de categorie