Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde peer met honing en yoghurt

Geroosterde peer met honing en yoghurt

Ingrediënten

  • 4 stuks handperen
  • 200 ml volle yoghurt
  • 3 stuks laurierbladeren
  • 50 gram roomboter
  • 150 ml honing
  • 20 gram amandelschaafsel
  • 0 theelepel kaneel
  • 10 gram paaseitjes
Geroosterde peer met honing en yoghurt product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de boter in 8 klontjes. Hak de paaseitjes grof.
  2. 2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en rooster de amandelen 3 - 5 minuten in de oven tot deze goudbruin kleuren.
  3. 3. Verwarm de honing met de laurierblaadjes en de kaneel 3 minuten op laag vuur.
  4. 4. Halveer de peren over de lengte en verwijder de klokhuizen. Dit gaat gemakkelijk met een meloenboor. Leg de peren in een ovenschaal en rooster 10 minuten in de oven. Haal uit de oven, verdeel de klontjes boter en een schepje honing over de peren en rooster normaals 10 minuten. De peren zijn gaar zodra er met een mesje ingeprikt kan worden en ze zacht aanvoelen.
  5. 5. Serveer de peren op een grote schaal en verdeel de overige honing erover. Garneer met de amandelen, grof gehakte paaseitjes en serveer met de yoghurt.

    Voedingswaarde

  • Kcal 279
  • Eiwit 4 g
  • Koolhydraten 44 g
  • waarvan suikers 39
  • Vet 10 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 5
  • Vezels 3