

Geroosterde pesto-groenten met vega schnitzels
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
400 gram bloemkool
100 gram geraspte kaas
400 gram spruitjes
4 stuks vegetarische schnitzels
20 gram basilicum
40 gram pijnboompitten
2 teentjes knoflook
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch) of op 180 graden (hetelucht).
2. Verwarm een koekenpan zonder boter of olie en rooster de pijnboompitten goudbruin totdat ze beginnen te geuren. Haal de pan van het vuur en bewaar de pijnboompitten op een bordje.
3. Pel de teentjes knoflook. Meng de basilicum met de pijnboompitten, de knoflook, een scheutje olijfolie en de geraspte kaas en pureer met mengsel met een staafmixer tot een smeuïge pesto. Voeg extra olie toe als de pesto te dik is.
4. Spoel de spruiten schoon en verwijder de buitenste blaadjes. Voeg de spruiten, de bloemkoolroosjes en de pesto in een ovenschaal en hussel goed. Plaats de groenten 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
5. Verhit ondertussen een koekenpan met een scheutje olie en bak de vega schnitzels in 5-6 minuten rondom goudbruin.
6. Verdeel de geroosterde pesto-groenten samen met de vega schnitzels over de borden.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1135 Kj
Calorieën
271 kcal
Vetten
11 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
14 gram
Waarvan suikers
8 gram
Vezels
12 gram
Eiwitten
29 gram
Meer recepten in de categorie