

Geroosterde pompoen met burrata
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 50 min
10.15 voor 4 pers.
Ingrediënten
800 gram Kruimige aardappel
100 ml Olijfolie mild
1 stuk Pompoen Hokkaido
50 gram Roomboter
50 gram Hazelnoten
1 stuk Citroenen
2 stuks Burrata
2 takjes Munt
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwarm in de oven een ovenschaal met een laagje olijfolie mee.
2. Schil intussen de aardappels, snij in blokken van ongeveer 3 cm en kook in gezouten water tot je er met een vork in kunt prikken. Giet af en laat droog stomen.
3. Snij intussen de pompoen in parten en verwijder de zaadjes. Verdeel op een met bakpapier beklede bakplaat, schenk er wat olijfolie overheen en breng op smaak met peper en zout.
4. Voeg de aardappelen aan de ovenschaal met hele olie toe, pas op het spettert, en hussel door. Breng op smaak met zout. Bak de pompoen en de aardappels 30 minuten af, keer allebei halverwege om.
5. Verhit, wanneer de pompoen en aardappels bijna klaar zijn, de boter in een steelpan tot deze lichtbruin is. Voeg de hazelnoten en de rasp en sap van een halve citroen toe en roer door. Breng op smaak met peper en zout.
6. Verdeel de burrata over 4 borden, of een grote schaal, leg hier de geroosterde pompoen en verdeel de botersaus met hazelnoten hier overheen. Garneer met grof gehakte verse munt en serveer met de aardappels.
Meer recepten in de categorie