Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde spruitjes met limoen en rozemarijn

Geroosterde spruitjes met limoen en rozemarijn

Ingrediënten

  • 2 takjes PLUS rozemarijn
  • 1 FAIRTRADE limoen
  • 500 gram PLUS geschoonde spruiten
  • Optioneel: geraspte Parmezaanse kaas of PLUS paprikapoeder
  • Extra: braadslee, ovenschaal of ovenschotel
Geroosterde spruitjes met limoen en rozemarijn product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak deze fijn. Rasp de schil van de limoen. Maak de spruiten schoon door de harde kontjes eraf te snijden, de buitenste blaadjes te verwijderen en de spruiten te spoelen onder de kraan. Halveer de spruiten.
  3. Giet twee eetlepels olijfolie in een braadslee. Doe hier de gehakte rozemarijn, limoenrasp en de gehalveerde spruitjes in. Meng door de olijfolie en plaats de braadslee in de oven. Gaar de spruiten in ongeveer 15 minuten gaar. Controleer of de spruiten gaar zijn. Rooster ze indien nodig nog een paar minuten extra.
  4. Haal de braadslee uit de oven en breng de spruiten op smaak met peper, zout en een beetje limoensap.
  5. Variatietip: Meng door de olijfolie een theelepel gerookte paprikapoeder of strooi direct na het uit de oven halen een handje geraspte Parmezaanse kaas over de spruiten.