
Geroosterde spruitjes met limoen en rozemarijn
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
2 takjes PLUS rozemarijn
1 FAIRTRADE limoen
500 gram PLUS geschoonde spruiten
Optioneel: geraspte Parmezaanse kaas of PLUS paprikapoeder
Extra: braadslee, ovenschaal of ovenschotel
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak deze fijn. Rasp de schil van de limoen. Maak de spruiten schoon door de harde kontjes eraf te snijden, de buitenste blaadjes te verwijderen en de spruiten te spoelen onder de kraan. Halveer de spruiten.
Giet twee eetlepels olijfolie in een braadslee. Doe hier de gehakte rozemarijn, limoenrasp en de gehalveerde spruitjes in. Meng door de olijfolie en plaats de braadslee in de oven. Gaar de spruiten in ongeveer 15 minuten gaar. Controleer of de spruiten gaar zijn. Rooster ze indien nodig nog een paar minuten extra.
Haal de braadslee uit de oven en breng de spruiten op smaak met peper, zout en een beetje limoensap.
Variatietip: Meng door de olijfolie een theelepel gerookte paprikapoeder of strooi direct na het uit de oven halen een handje geraspte Parmezaanse kaas over de spruiten.
Meer recepten in de categorie