Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gevulde amandelcroissants

Gevulde amandelcroissants

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 100 g amandelen, ongezouten en ongebrand
  • 50 g roomboter, ongezouten
  • 50 g suiker
  • 1 tl citroenrasp
  • 4 PLUS roomboter croissants (afbak)
  • 30 g amandelschaafsel
  • 2 el poedersuiker
Gevulde amandelcroissants product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Ontbijt
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. 2. Splits het ei. Doe de amandelen in een keukenmachine en hak 10 minuten fijn, tot het van meel naar amandelpasta verandert. Smelt ondertussen de boter. Voeg het eiwit, de boter, suiker en citroenrasp toe en blend nog 2 minuten. Wordt het geen pasta? Voeg dan een eetlepel neutrale olie toe.
  3. 3. Halveer de croissants in de lengte en besmeer met de amandelpasta. Kluts de dooier los met een theelepel water of melk. Besmeer de bovenkant van de croissants met het dooiermengsel en besprenkel met het amandelschaafsel. Bak de croissants 10-15 minuten in de oven tot ze goudbruin kleuren en krokant worden. Let op dat het amandelschaafsel niet verbrandt.
  4. 4. Bestuif de amandelcroissants met de poedersuiker, eventueel met behulp van een zeefje. Serveer warm.

Variatie

Let op: voor dit recept heb je een keukenmachine nodig. Heb je die niet? Vervang dan de amandelen voor 100 g amandelpasta en sla het fijnmalen over.