

Gevulde amandelcroissants
Ontbijt
4 pers.
ca. 30 min
Zoet
6.79 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Ei
100 gram Amandelen
50 gram Roomboter
50 gram Suiker
1 theelepel Citroenrasp
4 stuks Roomboter croissants
30 gram Amandelschaafsel
2 eetlepel Poedersuiker
Bereidingswijze
1. Let op: voor dit recept heb je een keukenmachine nodig. Heb je die niet? Vervang dan de amandelen voor 100 g amandelpasta en sla het fijnmalen over.
2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
3. Splits het ei. Doe de amandelen in een keukenmachine en hak 10 minuten fijn, tot het van meel naar amandelpasta verandert. Smelt ondertussen de boter. Voeg het eiwit, de boter, suiker en citroenrasp toe en blend nog 2 minuten. Wordt het geen pasta? Voeg dan een eetlepel neutrale olie toe.
4. Halveer de croissants in de lengte en besmeer met de amandelpasta. Kluts de dooier los met een theelepel water of melk. Besmeer de bovenkant van de croissants met het dooiermengsel en besprenkel met het amandelschaafsel. Bak de croissants 10-15 minuten in de oven tot ze goudbruin kleuren en krokant worden. Let op dat het amandelschaafsel niet verbrandt.
5. Bestuif de amandelcroissants met de poedersuiker, eventueel met behulp van een zeefje. Serveer warm.
Meer recepten in de categorie