
Gevulde courgettes met bloemkoolrijst en zalmspiesjes
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
39.80 voor 4 pers.
Ingrediënten
40 gram Rozijnen
1 eetlepel Rode wijnazijn
1 stuk Ui
2 tenen Knoflook
2 stuks Puntaprika
2 stuks Courgette
400 gram Bloemkoolrijst
100 gram Feta
1 bosje Peterselie
8 stuks Zalmfilet spies
1 stuk Citroen
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de rozijnen met de azijn en 100 ml warm water in een bakje. Laat 10 minuten wellen. Giet de rozijnen af en zet apart.
2. Verwijder de schil van de ui en de knoflook, en hak fijn. Verwijder de kroontjes en de zaadlijsten van de puntpaprika’s, en snijd in hele kleine blokjes. Verwarm een hapjespan op middelhoog vuur met een scheut olijfolie en bak hierin de ui, knoflook en paprika gedurende 5 minuten.
3. Halveer de courgettes in de lengte en schep met een lepel het vruchtvlees eruit. Zorg dat het ‘bootjes’ worden die gevuld kunnen worden, dus zorg dat de randen stevig genoeg blijven. Hak het vruchtvlees grof en voeg samen met de bloemkoolrijst toe aan de paprika. Breng op smaak met peper en zout, en bak nog een paar minuten.
4. Verbrokkel ondertussen de feta en hak de peterselie fijn. Meng de feta, peterselie en afgegoten rozijnen door de vulling. Besprenkel de binnenkanten van de courgettehelften met olijfolie en leg in een ovenschaal. Vul de courgettehelften met de vulling en gaar nog 15 minuten in de oven.
5. Verwarm ondertussen de hapjespan opnieuw met een scheut olijfolie en bak hierin de zalmspiezen volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de citroen in partjes. Serveer de gevulde courgettes met de zalmspiesjes en de citroenpartjes.
Meer recepten in de categorie