Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gevulde pasta met kastanjechampignons en geroosterde tomaatjes

Gevulde pasta met kastanjechampignons en geroosterde tomaatjes

Ingrediënten

  • 500 gram snoeptomaatjes
  • 1 plant basilicum
  • 500 gram gevulde pasta
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 70 gram roomboter
Gevulde pasta met kastanjechampignons en geroosterde tomaatjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de snoeptomaten, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olijfolie. Rooster 20 minuten in de oven.
  2. 2. Pluk de blaadjes basilicum, snijd de kastanjechampignons in vieren, pel en pers de knoflook en rasp de Parmezaanse kaas.
  3. 3. Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. 4. Verhit een koekenpan, smelt de roomboter en bak de champignons rondom bruin. Voeg de knoflook toe en breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
  5. 5. Roer voorzichtig de pasta en de geroosterde tomaten door de kastanjechampignons. Verdeel over de borden, serveer met de Parmezaanse kaas en garneer met de blaadjes basilicum.
  6. Tip: Serveer met geroosterde pijnboompitten.

    Voedingswaarde

  • Kcal 568
  • Eiwit 21 g
  • Koolhydraten 42 g
  • waarvan suikers 10
  • Vet 35 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 19
  • Vezels 6