
Gevulde pasta met kastanjechampignons en geroosterde tomaatjes
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
500 gram snoeptomaatjes
1 plant basilicum
500 gram gevulde pasta
3 eetlepels olijfolie extra vierge
400 gram kastanjechampignons
2 teentjes knoflook
50 gram parmezaanse kaas
70 gram roomboter
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de snoeptomaten, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olijfolie. Rooster 20 minuten in de oven.
2. Pluk de blaadjes basilicum, snijd de kastanjechampignons in vieren, pel en pers de knoflook en rasp de Parmezaanse kaas.
3. Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Verhit een koekenpan, smelt de roomboter en bak de champignons rondom bruin. Voeg de knoflook toe en breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
5. Roer voorzichtig de pasta en de geroosterde tomaten door de kastanjechampignons. Verdeel over de borden, serveer met de Parmezaanse kaas en garneer met de blaadjes basilicum.
Tip: Serveer met geroosterde pijnboompitten.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2381 Kj
Calorieën
568 kcal
Vetten
35 gram
Waarvan verzadigd vet
19 gram
Koolhydraten
42 gram
Waarvan suikers
10 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
21 gram
Meer recepten in de categorie