
Gevulde zoete aardappel
4 pers.
ca. 90 min
Ingrediënten
4 zoete aardappels
2 avocadoâs
½ limoen, schoongeboend
1 tomaat, fijngesneden
1 el olijfolie
1 pakje vegan gehakt
1 kleine rode ui, gesnipperd
snufje komijn
½ tl spicy paprikapoeder
1 blikje crispy mais (160 g), uitgelekt
1 zakje geraspte cheddar (150 g)
1 bakje zure room (125 g)
2 bosuitjes, fijngesneden
chiliflakes
Keukenmateriaal: aluminiumfolie
Bereidingswijze
Was de zoete aardappels, prik ze in met een vork, bestrooi met peper en zout en wikkel in aluminiumfolie. Gebruik een dubbele laag folie als je de aardappels tussen de kolen van de BBQ legt. Pof ze in ca. 1 uur gaar.
Halveer ondertussen de avocadoâs, schep met een lepel het vruchtvlees eruit en prak fijn met een vork. Meng met het rasp en sap van de ½ limoen, de tomaat en de olie.
Bak het gehakt samen met de rode ui, komijn en paprikapoeder. Meng de mais erdoor en laat afkoelen.
Neem de aardappels van de BBQ, controleer op gaarheid en laat iets afkoelen. Snijd de bovenkant in en leg ze op een vuurvaste schaal. Schep de helft van de cheddar door het gehaktmengsel en vul de aardappels ermee. Verdeel de rest van de kaas erover en leg de aardappels nog even terug op het rooster van de BBQ. Leg het deksel erop zodat de kaas smelt.
Leg de aardappels op een schaal en verdeel er zure room, de avocadospread, bosui en chiliflakes over.
Meer recepten in de categorie