Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. GIJS schol met geroosterde broccoli en aardappel

GIJS schol met geroosterde broccoli en aardappel

GIJS schol met geroosterde broccoli en aardappel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 450 g aardappelpartjes in schil
  • 1 broccoli
  • 2 el kappertjes
  • 3 ansjovis
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 1 citroen
  • 500 g GIJS schol
  • olijfolie
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 4 takjes verse tijm
Bereiden
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Meng twee eetlepels olijfolie door de aardappelpartjes en leg ze in een ovenschaal.
Rooster 10 minuutjes in de oven.
Snijd de harde stukken van de broccoli en snijd de rest in roosjes.
Spoel de kappertjes af en hak samen met de ansjovis, knoflook en rode peper fijn.
Meng dit samen met 2 eetlepels olijfolie en wat zwarte peper door de broccoli.
Verdeel de broccoliroosjes over een met bakpapier beklede bakplaat en rasp hierboven de schil van een halve citroen.
Schuif als de 10 minuten voorbij zijn de bakplaat boven de aardappeltjes in de oven en rooster nog 25 minuten mee, totdat alles gaar en krokant is.
Verwarm tien minuten voor het einde een grote koekenpan met een scheutje olijfolie en de boter.
Bak hierin de GIJS scholfilets, samen met de tijmtakjes.
Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de schol met de broccoli en aardappeltjes.