Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. GIJS schol met geroosterde broccoli en aardappel

GIJS schol met geroosterde broccoli en aardappel

Ingrediënten

  • 450 g aardappelpartjes in schil
  • 1 broccoli
  • 2 el kappertjes
  • 3 ansjovis
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 1 citroen
  • 500 g GIJS schol
  • olijfolie
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 4 takjes verse tijm
GIJS schol met geroosterde broccoli en aardappel product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 45 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm je oven voor op 200 graden.
  2. Meng twee eetlepels olijfolie door de aardappelpartjes en leg ze in een ovenschaal.
  3. Rooster 10 minuutjes in de oven.
  4. Snijd de harde stukken van de broccoli en snijd de rest in roosjes.
  5. Spoel de kappertjes af en hak samen met de ansjovis, knoflook en rode peper fijn.
  6. Meng dit samen met 2 eetlepels olijfolie en wat zwarte peper door de broccoli.
  7. Verdeel de broccoliroosjes over een met bakpapier beklede bakplaat en rasp hierboven de schil van een halve citroen.
  8. Schuif als de 10 minuten voorbij zijn de bakplaat boven de aardappeltjes in de oven en rooster nog 25 minuten mee, totdat alles gaar en krokant is.
  9. Verwarm tien minuten voor het einde een grote koekenpan met een scheutje olijfolie en de boter.
  10. Bak hierin de GIJS scholfilets, samen met de tijmtakjes.
  11. Breng op smaak met peper en zout.
  12. Serveer de schol met de broccoli en aardappeltjes.