
GIJS schol met geroosterde broccoli en aardappel
4 pers.
ca. 45 min
Hollands
Ingrediënten
450 g aardappelpartjes in schil
1 broccoli
2 el kappertjes
3 ansjovis
2 tenen knoflook
1 rode chilipeper
1 citroen
500 g GIJS schol
olijfolie
50 g ongezouten roomboter
4 takjes verse tijm
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Meng twee eetlepels olijfolie door de aardappelpartjes en leg ze in een ovenschaal.
Rooster 10 minuutjes in de oven.
Snijd de harde stukken van de broccoli en snijd de rest in roosjes.
Spoel de kappertjes af en hak samen met de ansjovis, knoflook en rode peper fijn.
Meng dit samen met 2 eetlepels olijfolie en wat zwarte peper door de broccoli.
Verdeel de broccoliroosjes over een met bakpapier beklede bakplaat en rasp hierboven de schil van een halve citroen.
Schuif als de 10 minuten voorbij zijn de bakplaat boven de aardappeltjes in de oven en rooster nog 25 minuten mee, totdat alles gaar en krokant is.
Verwarm tien minuten voor het einde een grote koekenpan met een scheutje olijfolie en de boter.
Bak hierin de GIJS scholfilets, samen met de tijmtakjes.
Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de schol met de broccoli en aardappeltjes.