
Gnocchi met paprika-tomatensaus en mozzarella
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
16.01 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 stuks Rode ui
2 tenen Knoflook
2 stuks Puntpaprika
2 eetlepel Tomatenpuree
690 ml Passata
2 theelepel Gedroogde oregano
500 gram Gnocchi
1 bosje Basilicum
150 gram Mini mozzarella
Bereidingswijze
1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwarm een sauspan op middelhoog vuur met een scheutje olijfolie. Fruit hierin de ui met de knoflook, tot de ui glazig wordt.
2. Verwijder de kroontjes en zaadlijsten van de paprika’s, en snijd in kleine blokjes. Voeg toe aan het uimengsel en bak een paar minuten. Voeg vervolgens de tomatenpuree, passata en oregano toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat 15 minuten op laag tot middelhoog vuur pruttelen.
3. Breng een ruime pan met gezouten water aan de kook. Kook hierin de gnocchi volgens de bereidingswijze op de verpakking gaar. Hak de basilicumblaadjes in fijne reepjes. Giet de gnocchi af en doe terug in de pan.
4. Meng de paprikasaus samen met de helft van de basilicum door de gnocchi. Roer tot slot ook de mozzarella erdoorheen. Verdeel over vier borden en garneer met de resterende basilicum.
Meer recepten in de categorie