
Gnocchi met tuinbonen en spekjes
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Europees
Ingrediënten
500 gram gnocchi
1 eetlepel olijfolie
250 gram spekblokjes
2 rode uien (in halve ringen)
1 teentje knoflook (geperst)
100 milliliter witte wijn
300 gram diepvriestuinbonen
125 gram crème fraîche
4 handjes rucola
50 gram pecorinokaas (geschaafd)
Bereidingswijze
1. Kook de gnocchi beetgaar. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de spekblokjes in circa 6 minuten knapperig. Voeg de uien en knoflook toe en bak circa 2 minuten mee. Blus af met witte wijn of bouillon. Roer de bevroren diepvriestuinbonen erdoor en bak 5-6 minuten tot ze ontdooid en beetgaar zijn.
2. Voeg de crème fraîche toe en breng op smaak met zout en peper. Schep de gnocchi erdoor en verdeel over 4 borden. Leg een handje rucola erop en bestrooi met pecorino.
Meer recepten in de categorie