
Groene groentesoep met gerookte zalm
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
25.34 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Gele ui
2 tenen Knoflook
1 bosje Koriander
200 gram Prei fijngesneden
1 theelepel Ketoembar (gemalen korianderzaad)
300 gram Broccoliroosjes
1 Liter Groentebouillon
400 ml Kokosmelk
300 gram Diepvries doperwten
300 gram Spinazie
4 stuks PLUS Toppertjes
100 gram Gerookte zalm
4 eetlepel Kruidenkaas
Bereidingswijze
1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de koriandersteeltjes los van de blaadjes, leg de blaadjes apart en hak de steeltjes fijn. Verwarm een grote soep- of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui met de knoflook en koriandersteeltjes. Voeg zodra de ui glazig begint te worden de prei en het korianderzaad toe. Bak nog 5 minuten mee.
2. Voeg de broccoli toe aan de pan en overgiet met bouillon en kokosmelk. Breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten pruttelen, tot de broccoli beetgaar is.
3. Voeg nu de resterende groenten en de helft van de korianderblaadjes toe, kook nog 5 minuten en pureer het geheel glad met een staafmixer. Is de soep te dik? Voeg dan extra bouillon of water toe. Proef en breng indien nodig op smaak met peper en zout.
4. Snijd de broodjes in plakken en scheur de zalm in stukken. Giet de soep in 4 grote kommen of diepe borden en garneer met de gerookte zalm, kruidenkaas en resterende koriander. Serveer met de broodjes.
Meer recepten in de categorie