Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Groene Thaise noedelsalade met kip en pindasaus

Groene Thaise noedelsalade met kip en pindasaus

Ingrediënten

  • 1 stuk Beter Leven kipfilet
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 400 gram groene kool
  • 1 stuk komkommer
  • 150 gram sugar snaps
  • 100 gram rode kool
  • 200 gram taugé
  • 2 stengels bosuien
  • 150 gram mihoen
  • 1 stuk limoen
  • 1 handje pinda's
  • 10 gram koriander
Groene Thaise noedelsalade met kip en pindasaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Snijd de komkommer in dunne linten, de bosui in ringen, de kipfilet in reepjes en snijd de groene en rode kool heel fijn. Hak de pinda’s en de koriander grof. Snijd de limoen in partjes.
  2. 2. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. 3. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilet aan beide kanten in 4 minuten goudbruin en gaar.
  4. 4. Breng een kleine pan water aan de kook en kook de sugar snaps 3 minuten. Gebruik het kokende water om de fijngesneden kool mee te overgieten, zodat deze minder hard worden.
  5. 5. Meng de komkommer, de sugar snaps, de groene kool, de mihoen, de rode kool, de taugé en de bosui door elkaar. Meng 4 eetlepels warm water met de pindakaas en roer tot een saus. Verdeel de helft door de salade.
  6. 6. Verdeel de salade over de borden, leg de kip erop en garneer met de koriander en de pinda’s. Serveer met de partjes limoen en de overige pindasaus.
  7. Tip: Ook lekker met chilisaus voor extra pit.

    Voedingswaarde

  • Kcal 393
  • Eiwit 27 g
  • Koolhydraten 44 g
  • waarvan suikers 3
  • Vet 11 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 8