
Groene Thaise noedelsalade met kip en pindasaus
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
1 stuk Beter Leven kipfilet
2 eetlepels pindakaas
400 gram groene kool
1 stuk komkommer
150 gram sugar snaps
100 gram rode kool
200 gram taugé
2 stengels bosuien
150 gram mihoen
1 stuk limoen
1 handje pinda's
10 gram koriander
Bereidingswijze
1. Snijd de komkommer in dunne linten, de bosui in ringen, de kipfilet in reepjes en snijd de groene en rode kool heel fijn. Hak de pinda’s en de koriander grof. Snijd de limoen in partjes.
2. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilet aan beide kanten in 4 minuten goudbruin en gaar.
4. Breng een kleine pan water aan de kook en kook de sugar snaps 3 minuten. Gebruik het kokende water om de fijngesneden kool mee te overgieten, zodat deze minder hard worden.
5. Meng de komkommer, de sugar snaps, de groene kool, de mihoen, de rode kool, de taugé en de bosui door elkaar. Meng 4 eetlepels warm water met de pindakaas en roer tot een saus. Verdeel de helft door de salade.
6. Verdeel de salade over de borden, leg de kip erop en garneer met de koriander en de pinda’s. Serveer met de partjes limoen en de overige pindasaus.
Tip: Ook lekker met chilisaus voor extra pit.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1650 Kj
Calorieën
393 kcal
Vetten
11 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
44 gram
Waarvan suikers
3 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
27 gram