Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Groene wraps van spitskool met appel en kip

Groene wraps van spitskool met appel en kip

Ingrediënten

  • 2 stuks spitskool
  • 150 gram kipreepjes
  • 200 gram aardappelen vastkokend
  • 2 stuks appels
  • 2 handjes rozijnen
  • 2 handjes walnoten
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel yoghurt-mayonaise
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 cm gember
Groene wraps van spitskool met appel en kip product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Breng 2 pannen met water aan de kook en week de rozijnen in een kommetje met heet water.
  2. 2. Schil en snijd de aardappelen in kleine blokjes en kook deze in de ene pan circa 5 minuten.
  3. 3. Scheur vervolgens de buitenste (grootste) bladeren voorzichtig van de spitskool en blancheer (kook kort) deze enkele minuten in de andere pan.
  4. 4. Snijd ondertussen de overige spitskool in flinterdunne reepjes, was en snijd de appels in kleine blokjes en hak de walnoten grof.
  5. 5. Rasp de gember en meng de rasp met de mayonaise, de Griekse yoghurt en de kerriepoeder.
  6. 6. Voeg de fijngesneden spitskool aan een kom toe en meng met de aardappelen, de rozijnen, het yoghurtmengsel, de kipreepjes, de appelblokjes en de walnoten.
  7. 7. Vul de geblancheerde spitskoolbladeren en vul deze met het spitskoolmengsel. Rol de bladeren als een wrap op en snijd ze vervolgens schuin doormidden.
  8. 8. Verdeel de groene wraps van spitskool met appel en kip over de borden.

    Voedingswaarde

  • Kcal 384
  • Eiwit 26 g
  • Koolhydraten 42 g
  • waarvan suikers 33
  • Vet 11 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 1
  • Vezels 13