
Groene wraps van spitskool met appel en kip
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
2 stuks spitskool
150 gram kipreepjes
200 gram aardappelen vastkokend
2 stuks appels
2 handjes rozijnen
2 handjes walnoten
1 eetlepel Griekse yoghurt
1 eetlepel yoghurt-mayonaise
1 theelepel kerriepoeder
2 cm gember
Bereidingswijze
1. Breng 2 pannen met water aan de kook en week de rozijnen in een kommetje met heet water.
2. Schil en snijd de aardappelen in kleine blokjes en kook deze in de ene pan circa 5 minuten.
3. Scheur vervolgens de buitenste (grootste) bladeren voorzichtig van de spitskool en blancheer (kook kort) deze enkele minuten in de andere pan.
4. Snijd ondertussen de overige spitskool in flinterdunne reepjes, was en snijd de appels in kleine blokjes en hak de walnoten grof.
5. Rasp de gember en meng de rasp met de mayonaise, de Griekse yoghurt en de kerriepoeder.
6. Voeg de fijngesneden spitskool aan een kom toe en meng met de aardappelen, de rozijnen, het yoghurtmengsel, de kipreepjes, de appelblokjes en de walnoten.
7. Vul de geblancheerde spitskoolbladeren en vul deze met het spitskoolmengsel. Rol de bladeren als een wrap op en snijd ze vervolgens schuin doormidden.
8. Verdeel de groene wraps van spitskool met appel en kip over de borden.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1624 Kj
Calorieën
384 kcal
Vetten
11 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
42 gram
Waarvan suikers
33 gram
Vezels
13 gram
Eiwitten
26 gram