
Groente-spaghettisalade
4 pers.
ca. 45 min
Italiaans
Ingrediënten
25 g gedroogde tomaten
50 g ongezouten, ongebrande cashewnoten
1 (winter) peen
1 courgette of komkommer (of allebei x ½)
1 kleine rode peper
1 teentje knoflook
1 el limoensap
5 el olijfolie
½ tl komijnpoeder
sap van 1 (biologische) sinaasappel + ½ schil, geraspt
½ rode paprika
cashewnoten en/of pijnboompitten, voor de garnering
Bereidingswijze
Week de gedroogde tomaten en de cashewnoten 30 minuten in water.
Neem ongeveer even grote stukken van de wortel, de courgette en/of komkommer. Was de groenten voor gebruik met water. Schillen is niet nodig, verwijder alleen de lelijke plekjes.
Snijd de groenten in de vorm van spaghetti of met een spiraalsnijder.
Schik ze naast elkaar in een kom of op een schaal.
Meng de noten, tomaten en overige ingrediënten in een keukenmachine of staafmixer.
Giet deze romig-vloeibare dressing in het midden over de salade.
Garneer met een paar (halve) cashewnoten of pijnboompitjes.