Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Groente-spaghettisalade

Groente-spaghettisalade

Ingrediënten

  • 25 g gedroogde tomaten
  • 50 g ongezouten, ongebrande cashewnoten
  • 1 (winter) peen
  • 1 courgette of komkommer (of allebei x ½)
  • 1 kleine rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el limoensap
  • 5 el olijfolie
  • ½ tl komijnpoeder
  • sap van 1 (biologische) sinaasappel + ½ schil, geraspt
  • ½ rode paprika
  • cashewnoten en/of pijnboompitten, voor de garnering
Groente-spaghettisalade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 45 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Week de gedroogde tomaten en de cashewnoten 30 minuten in water.
  2. Neem ongeveer even grote stukken van de wortel, de courgette en/of komkommer. Was de groenten voor gebruik met water. Schillen is niet nodig, verwijder alleen de lelijke plekjes.
  3. Snijd de groenten in de vorm van spaghetti of met een spiraalsnijder.
  4. Schik ze naast elkaar in een kom of op een schaal.
  5. Meng de noten, tomaten en overige ingrediënten in een keukenmachine of staafmixer.
  6. Giet deze romig-vloeibare dressing in het midden over de salade.
  7. Garneer met een paar (halve) cashewnoten of pijnboompitjes.