Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Groentequiche

Groentequiche

Groentequiche product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 75 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 PLUS FeestMoment Verspakket groentequiche
  • 1 pak hartige taartdeeg (diepvries à 450 g)
  • 3 eieren (M)
  • 2 el olijfolie
  • 175 g geraspte belegen kaas
  • Extra springvorm van ca. 24 cm
Bereiden
Voorbereiden
1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
2. Maak de groente schoon. Pel en snipper de ui, pers de knoflook, snijd de prei in ringen. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika, courgette en tomaat in blokjes. Ris de blaadjes van de tijmtakjes en snijd ze fijn.
3. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de ui, prei en knoflook ca. 3 minuten.
4. Vet de springvorm in, bekleed de bodem met ontdooide plakjes deeg en druk de naden aan.
5. Klop de eieren en 150 ml slagroom door elkaar en meng de kaas erdoor. Schep de warme groente erdoor en breng op smaak met peper en zout.
6. Doe de vulling over in de springvorm en bak de quiche in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.
Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 150°C. Warm de quiche 20 min. op in de voorverwarmde oven. Lekker met een salade van veldsla, mandarijnpartjes, komkommersterren en een honingmosterddressing. Bestrooi met saladecroutonmix.

Voedingswaarde

eiwit
22 g
koolhydraten
50 g
vet
38 g
Kcal
640