Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Groentequiche

Groentequiche

Ingrediënten

  • 1 PLUS FeestMoment Verspakket groentequiche
  • 1 pak hartige taartdeeg (diepvries à 450 g)
  • 3 eieren (M)
  • 2 el olijfolie
  • 175 g geraspte belegen kaas
  • Extra springvorm van ca. 24 cm
Groentequiche product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 75 minuten
Recipes/Persons 6 personen

Bereidingswijze

  1. Voorbereiden
  2. 1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  3. 2. Maak de groente schoon. Pel en snipper de ui, pers de knoflook, snijd de prei in ringen. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika, courgette en tomaat in blokjes. Ris de blaadjes van de tijmtakjes en snijd ze fijn.
  4. 3. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de ui, prei en knoflook ca. 3 minuten.
  5. 4. Vet de springvorm in, bekleed de bodem met ontdooide plakjes deeg en druk de naden aan.
  6. 5. Klop de eieren en 150 ml slagroom door elkaar en meng de kaas erdoor. Schep de warme groente erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  7. 6. Doe de vulling over in de springvorm en bak de quiche in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.
  8. Bereiden
  9. 1. Verwarm de oven voor op 150°C. Warm de quiche 20 min. op in de voorverwarmde oven. Lekker met een salade van veldsla, mandarijnpartjes, komkommersterren en een honingmosterddressing. Bestrooi met saladecroutonmix.

    Voedingswaarde

  • Kcal 640
  • Eiwit 22 g
  • Koolhydraten 50 g
  • Vet 38 g