
Groentequiche
6 pers.
ca. 75 min
Hollands
Ingrediënten
1 PLUS FeestMoment Verspakket groentequiche
1 pak hartige taartdeeg (diepvries à 450 g)
3 eieren (M)
2 el olijfolie
175 g geraspte belegen kaas
Extra springvorm van ca. 24 cm
Bereidingswijze
Voorbereiden
1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
2. Maak de groente schoon. Pel en snipper de ui, pers de knoflook, snijd de prei in ringen. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika, courgette en tomaat in blokjes. Ris de blaadjes van de tijmtakjes en snijd ze fijn.
3. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de ui, prei en knoflook ca. 3 minuten.
4. Vet de springvorm in, bekleed de bodem met ontdooide plakjes deeg en druk de naden aan.
5. Klop de eieren en 150 ml slagroom door elkaar en meng de kaas erdoor. Schep de warme groente erdoor en breng op smaak met peper en zout.
6. Doe de vulling over in de springvorm en bak de quiche in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.
Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 150°C. Warm de quiche 20 min. op in de voorverwarmde oven. Lekker met een salade van veldsla, mandarijnpartjes, komkommersterren en een honingmosterddressing. Bestrooi met saladecroutonmix.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
640 kcal
Vetten
38 gram
Koolhydraten
50 gram
Eiwitten
22 gram