
Groentewraps met vegetarische gyros en fetaspread
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
25.71 voor 4 pers.
Ingrediënten
750 gram Ovenfriet
1 stuk Rode ui
2 stuks Puntpaprika
150 gram Feta
50 gram Volle yoghurt
1 bosje Peterselie
350 gram Vegetarische gyros
150 gram Cherrytomaten
150 gram Rauwkost komkommer
4 stuks Paprika-chili tortilla's
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat en bak volgens de bereidingswijze op de verpakking.
2. Schil de rode ui en snijd in ringen. Verwijder de kroontjes en zaadlijsten van de paprika’s, en snijd in ringen van 1-2 cm breed. Verwarm een grote koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur en bak hierin de rode ui en paprika gedurende 10-15 minuten, tot de paprika zacht wordt. Breng op smaak met peper en zout.
3. Verbrokkel de feta en doe in een kom. Doe de yoghurt en 2 eetlepels extra vierge olijfolie erbij en prak met een vork tot een enigszins gladde massa. Hak de peterselie fijn en meng door de fetaspread. Breng op smaak met zwarte peper.
4. Verwarm een tweede koekenpan op middelhoog vuur met een scheut olijfolie en bak hierin de gyros volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de cherrytomaten in plakjes en meng met de rauwkost.
5. Beleg de groentewraps met de fetaspread, gebakken paprika, rauwkost en gyros, en vouw dicht. Serveer met de friet.
Meer recepten in de categorie