
Gyrossalade met feta en pitachips
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
29.64 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 stuks Puntpaprika
1 stuk Komkommer
250 gram Cherrytomaten
1 stuk Rode ui
1 bosje Peterselie
2 theelepel Citroensap
750 gram Gyrosreepjes
4 stuks Maaltijdpita
2 theelepel Oregano
100 gram Feta
250 gram Andijvie fijngesneden
100 gram Yildriz
Bereidingswijze
1. Verwijder de kroontjes van de puntpaprika’s, halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd in reepjes. Verwijder de kontjes van de komkommer en snijd in kleine blokjes. Snijd de cherrytomaten in kwarten. Pel de ui, halveer en snijd in dunne ringen. Hak de peterselie, inclusief de dunne steeltjes, fijn.
2. Meng de komkommer met de tomaatjes, rode ui, peterselie, het citroensap en twee eetlepels olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Zet de tomaat-komkommersalade en de paprikareepjes apart.
3. Verwarm een grote koekenpan of hapjespan met een scheut olijfolie. Bak hierin op laag vuur de gyros gedurende 10 minuten. Scheur de maaltijdpita’s in stukjes van 4 x 4 centimeter. Verwarm een ruime koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur en bak hierin de pitastukjes goudbruin en krokant. Breng op smaak met een snufje zout en de oregano.
4. Verbrokkel ondertussen de feta. Verdeel de andijvie over vier diepe borden en verdeel hierover de tomaat-komkommersalade, de paprikareepjes, de gyros en de pitabroodjes. Top met de knoflooksaus en de feta.
Meer recepten in de categorie