
Hamburgers met rode koolsalade en chips
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
29.56 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 Halve Rode kool
150 gram Rauwkost julienne
5 eetlepel Witte wijnazijn
3 eetlepel Honing
8 stuks Amsterdamse uitjes
8 stuks Lekker lang bruine bollen
100 ml Partysaus knoflook
50 gram Gebakken uitjes
1 stuk Rucolamelange
5 stuks Runder hamburgers
4 stuks Smaakselectie tomaten
8 stuks Augurken
1 stuk Lays chips
Bereidingswijze
1. Snijd de rode kool in hele fijne reepjes en mix deze met de rauwkost wortel in een schaal. Meng witte wijnazijn met honing en giet deze erover. Snijd Amsterdamse uitjes door de helft en leg erop. Zet deze salade apart.
2. Snijd de broodjes open en rooster de binnenkanten kort in een droge koekenpan. Besmeer vervolgens alle binnenkanten met knoflooksaus. Sprenkel hierover wat gedroogde uitjes. Beleg vervolgens beide helften met de de slamelange.
3. Doe olijfolie in de koekenpan, bak de hamburgers rondom bruin en gaar en leg op de onderste helft van de broodjes.
4. Snijd de tomaten en de augurken in plakjes en leg op de hamburgers. Leg de bovenste helft van het broodje erop.
5. Serveer de rode kool/wortel salade en chips op het bord erbij.
Meer recepten in de categorie